Brit is eerste persoon ter wereld met geprint prothetisch oog

29-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Brit is eerste persoon ter wereld met geprint prothetisch oog

Een man uit het Britse Hackney is de eerste persoon ter wereld met een 3D-geprint prothetisch oog. Steve Verze ontving het kunstmatige oog deze week in het Londense Moorfields Eye Hospital.

De BBC meldt dat de prothese realistischer moet ogen dan een traditioneel prothetisch oog, die van acryl is gemaakt. Ook kan een 3D-geprint ook sneller worden aangemeten, waardoor patiënten in drie in plaats van zes weken over een prothetisch oog kunnen beschikken. Ook kan het oog sneller worden aangemeten. Dit proces neemt bij een traditioneel prothetisch oog zo'n twee uur in beslag, terwijl dit nu slechts een half uur in beslag neemt.

"Ik heb sinds ik 20 was een prothese nodig, en ik ben altijd zelfbewust geweest daarover", zegt Verze tegen de BBC. "Als ik van huis ga kijk ik vaak voor de tweede keer in de spiegel, en ik vond het niet prettig wat ik zag." Hij voegt toe: "Dit nieuwe oog ziet er fantastisch uit en dat wordt - aangezien het gebaseerd is op digitale 3D-printtechnologie - alleen maar beter en beter."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg, 3D, printing