Lode Maris wordt Regional President West-Europa bij Unit4

Lode Maris, Unit4

26-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Lode Maris wordt Regional President West-Europa bij Unit4

Lode Maris is aangesteld als Regional President West-Europa bij Unit4, leverancier van cloud bedrijfssoftware voor middelgrote en mensgerichte organisaties. Maris wordt in zijn nieuwe functie eindverantwoordelijk voor deze regio, waarin 780 mensen werkzaam zijn en 54 miljoen euro omzet gedraaid wordt. Met deze stap volgt Maris Tom Dehouck op.

Sinds 2007 bij Unit4 aan het werk
Maris begon zijn loopbaan bij bedrijfsbeheersoftwarebedrijf Sage als consultant en maakte vier jaar later de stap naar ERP-integrator Full Speed Systems, waar hij werkte als financial consultant. Zijn carrière bij Unit4 begon Maris in september 2007, toentertijd in de rol als Sales Executive. Met meerdere tussenstappen maakte Maris begin dit jaar promotie naar de rol van Sales Director New Business Centraal- en West-Europa, om nu dus de functie Regional President voor de regio West-Europa te bekleden. Dankzij al Maris zijn ervaring binnen sales en het ERP-landschap weet hij uitstekend waar de mogelijkheden liggen voor Unit4 om in de West-Europese markt door te blijven groeien.

Opsplitsing binnen Europa
De aanstelling van Maris gaat gelijk op met het besluit van Unit4 om de salesaanpak te heroriënteren en Europa in twee regio’s te verdelen. Maris is verantwoordelijk voor de regio West-Europa, waar de landen Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg onder vallen. Daarnaast is er een regio DACH en Oost-Europa, waar Polen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Tsjechië onder vallen. Met deze heroriëntatie kan Unit4 elke markt de aandacht en middelen geven die nodig zijn om succes ook in de toekomst te behouden.

Lode Maris over zijn aanstelling: “Dat ik na veertien jaar werken bij Unit4 deze stap mag maken, vind ik een grote eer. Unit4 is een organisatie die zich kenmerkt door een persoonlijke, op de mensgerichte cultuur en dat maakt dat ik mij hier ontzettend op mijn gemak voel. Afgelopen jaren hebben we hele mooie resultaten behaald en ik kijk er naar uit om op basis van dit succes samen met het team de groei in de regio nog verder te versterken.”

Jeremias Jansson, Chief Sales Officer bij Unit4: “In de periode dat Lode bij ons werkt, heeft hij een zeer snelle groei doorgemaakt en met zijn kennis, kunde en toewijding heeft hij veel betekend voor de groei van Unit4 en van onze werknemers. Ik ben daarom ook verheugd aan te kondigen dat Lode onze Regional President wordt voor de regio West-Europa. Lodes succes in zijn laatste rol als Sales Director New Business toonde zijn leiderschapscapaciteiten en resultaatgerichtheid bij de bredere verantwoordelijkheden die hij had. Ik weet zeker dat Lode met zijn ervaring en inspirerende leiderschapskwaliteiten deze functie tot een succes gaat brengen.”

Terug naar nieuws overzicht