Ekco neemt ITON over

Jeroen van den Nouwland

25-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Ekco neemt ITON over

Cloud en security dienstverlener Ekco neemt sectorgenoot ITON over. Het bedrijf versterkt hiermee zijn positie in de Nederlandse cloud-sector. Het bedrijf biedt als multi-cloud organisatie nu zowel private als publieke cloud dienstverlening aan.

Ekco is in 2015 opgericht onder de naam InternCorp en nam sindsdien verschillende bedrijven over. Het ging onder meer om het Nederlandse Cloud2, opgericht door Jeroen van den Nouwland (foto). Jeroen is sinds 2017 directielid van Ekco en wist sindsdien met zijn team een ruime vertienvoudiging van de omzet te realiseren.

Met de acquisitie van ITON - de vijfde overname van Ekco in Nederland - wil het bedrijf de positie in de markt van publieke cloud diensten verder uitbouwen. Jeroen Van den Nouwland, Chief Revenue Officer Ekco: “We zijn bijzonder blij met de overname van ITON. Qua DNA is er een uitstekende match met onder andere het vooropstellen van een lokale, persoonlijke en flexibele aanpak. Ook het portfolio van producten en diensten sluit naadloos op elkaar aan.”

De toekomst van clouddiensten

Voor veel bedrijven zijn clouddiensten essentiële onderdelen en bouwstenen die innovaties op basis van technologieën kunnen versnellen, bijvoorbeeld AI. Een steeds breder aanbod aan applicaties vinden hun basis in een datacenter, welke het fundament zijn voor onze digitale economie. Hierbij willen bedrijven steeds vaker af van hun eigen servers of datacenter. De wens om te migreren naar een private of publieke cloud oplossing blijft groeien.

ITON en Ekco vullen elkaar aan in hun cloud dienstverlening. ITON is gespecialiseerd in de publieke cloud en ontwikkelde onder andere zaken als automation, dashboarding en diverse security diensten. Ekco richt zich op de private cloud en biedt momenteel haar diensten in 7 landen aan.

Door de krachten te bundelen met ITON wil Ekco onder meer kennis en expertise samenvoegen, waaronder op het gebied van security. Ekco heeft inmiddels zo’n 75 security specialisten in huis. “Dit is erg waardevol aangezien de kans dat een organisatie te maken krijgt met datadiefstal, ransomware of phishing met de dag vergroot. Onder andere door het implementeren van een modern beveiligingsbeleid en structurele beveiligingsupdates, worden risico’s aanzienlijk teruggedrongen. Onze focus ligt daarnaast sterk op het beschermen van de digitale persoonsgegevens, mede door middel van identity access management (IAM) en privileged access management (PAM)”, aldus Van den Nouwland.

Ekco beschikt over meerdere kantoren in Nederland met op dit moment zo’n 336 werknemers. Met momenteel meer dan 2500 klanten wereldwijd, waaronder in Nederland onder andere Coolblue, Landal GreenParks en ORTEC, realiseerde het bedrijf een omzet van meer dan 60 miljoen euro in 2021.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname, Cloud
Cloud