Zoom boekt meer omzet en winst over derde kwartaal 2021

24-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Zoom boekt meer omzet en winst over derde kwartaal 2021

Zoom Video Communications heeft zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde fiscale kwartaal dat is afgelopen 31 oktober 2021. De totale omzet voor het derde kwartaal was ruim 1,05 miljard dollar een stijging van 35% op jaarbasis. De nettowinst steeg naar 340,3 miljoen dollar.

“In het derde kwartaal hielden we ons belangrijkste gebruikersevenement, Zoomtopia, op onze Zoom Events-service. Tijdens deze meeslepende conferentie met meerdere sporen hebben we laten zien hoe Zoom mensen in het middelpunt van ons communicatieplatform plaatst, hun ongelijksoortige werkstromen verbindt met onze technologie, verder gaat dan het vermogen van ondernemingen om intern samen te werken en hen in staat stelt face-to te communiceren -gezicht met hun klanten via Zoom Events en ons aanstaande Video Engagement Center. We hebben ook innovaties getoond zoals hot desking, whiteboarding en slimme galerij, allemaal ontworpen om zowel co-locatie als externe hybride arbeidskrachten te versterken, aangezien sommige bedrijven terugkeer naar kantoorprogramma's testen”, aldus Zoom-oprichter en CEO Eric S. Yuan.

Yuan vervolgt:  “Door innovatie en toewijding blijven we onze klanten blij maken. Vooruitblikkend, verwachten we het jaar af te sluiten tusse 4,079 tot $4,081 miljard dollar in totale omzet, wat neerkomt op een groei van ongeveer 54% op jaarbasis, naast een sterke groei van winstgevendheid en operationele cashflow. We zijn goed op weg om een onmisbaar platform te worden voor ondernemingen, individuen en ontwikkelaars om verbinding te maken, samen te werken en te bouwen in de flexibele hybride werkwereld. We geloven dat ons wereldwijde merk, onze innovatieve technologieën en ons grote klantenbestand ons goed positioneren voor de toekomst."

Terug naar nieuws overzicht