Dell Technologies levert recordresultaten voor het derde kwartaal

24-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell Technologies levert recordresultaten voor het derde kwartaal

Dell Technologies maakt financiële recordresultaten bekend voor het derde kwartaal van 2022. Het bedrijf genereerde een recordomzet van 28,4 miljard dollar, een stijging van 21%, aangedreven door groei in alle bedrijfseenheden, klantsegmenten en geografische gebieden, evenals brede sterkte op commerciële pc's, servers en data opslag (storage). Het nettoresultaat was 3,9 miljard dollar, het niet-GAAP-nettoresultaat was 2 miljard dollar en de aangepaste EBITDA was 3,4 miljard dollar. 

Het bedrijfsresultaat was een record in het derde kwartaal van 1,3 miljard dollar, een stijging van 19% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en het niet-GAAP bedrijfsresultaat was een record in het derde kwartaal van 2,9 miljard dollar, een stijging van 5%. 

De nettokasstroom uit operationele activiteiten bedroeg 3,3 miljard dollar. De verwaterde winst per aandeel bedroeg $ 4,87, een stijging van 351% en de niet-GAAP verwaterde winst per aandeel was $ 2,37, een stijging van 17%.

PC Business groeit als kool

De omzet van Client Solutions Group voor het derde kwartaal steeg met 35% tot een record van 16,5 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat was een record in het derde kwartaal van 1,1 miljard dollar, een stijging van 14% en 6,9% van de omzet van Client Solutions Group. De commerciële omzet was een record van 12,3 miljard dolllar, een stijging van een ongekende 40%, en de consumentenomzet was ook een record van 4,3 miljard dollar, een stijging van 21%.

Infrastructuur

De omzet van Infrastructure Solutions Group voor het derde kwartaal bedroeg 8,4 miljard dollar, een stijging van 5% en het derde opeenvolgende kwartaal van positieve jaar-op-jaar omzetgroei, aangezien klanten IT-investeringen versnellen. De opslagomzet bedroeg 3,9 miljard dollar, een stijging van 1%.

De omzet uit servers en netwerken bedroeg 4,5 miljard dollar , een stijging van 9% voor het vierde opeenvolgende kwartaal van groei op jaarbasis. Het bedrijfsresultaat bedroeg 892 miljoen dollar of ongeveer 10,6% van de omzet van de Infrastructure Solutions Group. Investeringen van klanten in IT-infrastructuur en digitale transformatie zullen de sterke vraag naar rekenkracht en opslag blijven stimuleren en toekomstige groeimogelijkheden creëren voor nieuwe innovaties in multi-cloud, telecom en 5G.

De omzet van VMware bedroeg 3,2 miljard dollar voor het derde kwartaal, een stijging van 10% dankzij de brede sterkte in een diverse productportfolio. Het bedrijfsresultaat voor het kwartaal bedroeg 837 miljoen dollar, of 26,3% van de VMware-omzet.

"We blijven sterke resultaten leveren, met meer dan 13 miljard dollar aan cashflow uit operaties op een basis van twaalf maanden", aldus Tom Sweet, Chief Financial Officer van Dell Technologies. "De digitale trends zijn de wind in de rug voor ons bedrijf, en samen met onze strategie en financiële flexibiliteit, zijn we optimistisch over onze groeivooruitzichten op de lange termijn."

"Technologie is tegenwoordig belangrijker dan ooit tevoren, en we winnen duidelijk in onze kern, waardoor we centraal blijven staan in de IT- en digitale agenda's van klanten", zegt Jeff Clarke, vice-voorzitter en co-chief operating officer van Dell Technologies. "Onze product-, wereldwijde operatie- en verkoopteams hebben dit kwartaal uitstekend werk geleverd, aangezien we een recordaantal producten hebben verzonden en een recordomzet van 28,4 miljard dollar hebben behaald ."

Terug naar nieuws overzicht