Witold Kepinski - 24 november 2021

Scaleway trekt zich terug uit GAIA-X

Scaleway trekt zich terug uit GAIA-X image

Scaleway kondigt aan zich terug te trekken uit GAIA-X. Hoewel Scaleway een van de oorspronkelijke voorstanders was van het initiatief, komen de visies niet langer overeen. 

De verwachtingen waren aanvankelijk hooggespannen, maar het werd steeds duidelijker dat de oorspronkelijke bedoeling van GAIA-X, namelijk Europa helpen zijn digitale soevereiniteit terug te krijgen, waarschijnlijk niet zal worden bereikt. Scaleway zal zich in plaats daarvan richten op zijn eigen multi-cloud productaanbod.

"Scaleway gaat zijn lidmaatschap van GAIA-X niet langer voortzetten. De doelstellingen van het project zijn weliswaar lovenswaardig, maar worden ontwricht door tegenstrijdige belangen. Hierdoor blijft de huidige situatie, waarin er geen sprake is van eerlijke concurrentie, onveranderd. Scaleway gaat zijn tijd, geld en aandacht daarom richten op het verder ontwikkelen van zijn eigen multi-cloud productaanbod, om op deze manier echte verandering en openheid te kunnen realiseren" zo meldt Yann Lechelle, CEO van Scaleway

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024