WhatsApp past privacybeleid in EU aan

22-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

WhatsApp past privacybeleid in EU aan

WhatsApp past zijn privacybeleid aan. De werkwijze van het bedrijf blijft hetzelfde, maar het bedrijf omschrijft in zijn privacybeleid beter hoe het omgaat met verzamelde gegevens van gebruikers.

Dit meldt de BBC. WhatsApp kreeg begin dit jaar een boete van 225 miljoen euro opgelegd door de Ierse privacytoezichthouder. De waakhond oordeelde dat WhatsApp onvoldoende transparant communiceerde over de wijze waarop het met data van zijn gebruikers omging. Het bedrijf overtrad hiermee de Europese privacywetgeving.

Alleen van toepassing op Europa

WhatsApp past zijn privacybeleid nu aan. Het bedrijf stelt hiermee zijn werkwijze in meer detail te beschrijven. De wijzigingen zijn alleen van toepassing op Europa. Een woordvoerder benadrukt tegenover de BBC dat de werkwijze van WhatsApp ongewijzigd blijft. Gebruikers hoeven dan ook geen nieuwe voorwaarden te accepteren.

Ook wijst de woordvoerder erop dat WhatsApp het niet eens is met de privacyboete. Het bedrijf is van mening dat alle vereiste informatie al beschikbaar was voor zijn gebruikers.

Terug naar nieuws overzicht