Citrix optimaliseert aantal werknemers na vlak derde kwartaal

19-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Citrix optimaliseert aantal werknemers na vlak derde kwartaal

Citrix zag zijn omzet het derde kwartaal met 1 procent stijgen naar 778 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg 52 miljoen dollar. Het bedrijf kondigt aan zaken te optimaliseren waarbij banen wereldwijd verdwijnen.

Citrix meldt aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC: 

"In overeenstemming met de eerder aangekondigde plannen om de operationele efficiëntie te verbeteren, heeft de raad van bestuur van Citrix Systems op 14 november 2021 een herstructureringsprogramma goedgekeurd. Het herstructureringsprogramma omvat onder meer de eliminatie van voltijdse posities, beëindiging van bepaalde contracten en waardeverminderingen van activa, voornamelijk in verband met consolidaties van faciliteiten. Voorstellen voor het elimineren van posities in landen buiten de Verenigde Staten zijn onderworpen aan de lokale wetgeving en overlegvereisten.

Het bedrijf verwacht momenteel in totaal ongeveer $ 130 miljoen tot $ 240 miljoen te boeken aan herstructureringen vóór belastingen en waardeverminderingen van activa die verband houden met het herstructureringsprogramma. Inbegrepen in deze voorbelastingkosten zijn ongeveer $ 65 miljoen tot $ 90 miljoen in verband met ontslagregelingen voor werknemers, ongeveer $ 40 miljoen tot $ 75 miljoen in verband met de waardevermindering van gebruiksrecht en andere activa uit de consolidatie van faciliteiten, ongeveer $ 20 miljoen tot $ 35 miljoen aan contractbeëindigingskosten, ongeveer $ 5 miljoen tot $40 miljoen in verband met de bijzondere waardevermindering van bepaalde verworven immateriële activa en andere lasten in verband met het herstructureringsprogramma. Het merendeel van deze kosten zal leiden tot toekomstige contante uitgaven, en het programma zal naar verwachting over een periode van ongeveer achttien maanden grotendeels worden voltooid."

Terug naar nieuws overzicht