IBM lanceert reeks van container images

21-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM lanceert reeks van container images

Begin 2021 heeft IBM een programma voor vroege toegang gemaakt voor de IBM Z en LinuxONE Container Image Registry en kondigt aan dat het een nieuwe, permanente thuisbasis heeft op https://ibm.biz/BdfAdW .

Er zijn verschillende belangrijke verbeteringen aangebracht aan deze nieuwe permanente site ten opzichte van de interface voor vroege toegang:

Alle images in het register zijn bijgewerkt naar de nieuwste versies.

IBM heeft drie nieuwe images toegevoegd - TensorFlow, CouchDB en OpenLiberty.

Betere integratie van kwetsbaarheidsrapporten met detailpagina's met container images

Github-integratie voor het aanvragen van toevoegingen en het melden van problemen.

De backend-werking van het register blijft hetzelfde. Het register wordt nog steeds gehost in de IBM Cloud Container Registry (icr.io) en de toegang ertoe vanaf de Docker- of Podman-opdrachtregels blijft hetzelfde. Als je al eerder hebt deelgenomen aan het programma voor vroege toegang, moet alles er vertrouwd uitzien en aanvoelen, aldus IBM.

Achter de schermen breidt IBM de automatisering van pijplijnen en workflows uit, zodat IBM developers nieuwe afbeeldingsverzoeken kunnen blijven verwerken en de versie-valuta kunnen verbeteren. Daarnaast blijft veiligheid een constante focus. IBM is op weg om de beste beveiligingspraktijken van de IBM Z- en Open Source-gemeenschappen onderdeel te maken van een nieuwe standaardprocedure die de blootstelling van iedereen aan schadelijke inhoud en bedreigingsactoren vermindert.

Het IBM Z-platform heeft een lange geschiedenis van open source-deelname en IBM is verheugd om deze volgende stap te zetten om de integratie van Z Systems met de open source-omgeving van ondernemingen te verdiepen.

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht