Ford Motor Company en GlobalFoundries zetten in op chipontwikkeling

19-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ford Motor Company en GlobalFoundries zetten in op chipontwikkeling

Autofabrikant Ford Motor Company gaan een samenwerking aan met GlobalFoundries voor de productie van chips. De partijen richten zich hierbij op de productie van halfgeleiders en technologische ontwikkeling in de Verenigde Staten.

De samenwerking is specifiek gericht op de productie van chips voor de automotive-sector. Deze sector wordt hard getroffen door het wereldwijde tekort aan chips. Ford Motor Company maakte eerder deze maand nog bekend dat de verkoop van nieuwe voertuigen in de VS met 27% is gedaald in de drie maanden die eindigde in september ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Chipproductie op korte termijn utigebreid

De partijen tekenen een niet-bindende overeenkomst waaronder op korte termijn de chipproductie voor Ford door GlobalFoundries wordt uitgebreid. Op de lange termijn willen de partijen ook inzetten op de ontwikkeling van nieuwe technologie. Het gaat hierbij onder meer om halfgeleiders voor geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), accumanagementsystemen en netwerken in voertuigen met het oog op automatisering, connectiviteit en elektrisering.

Meer informatie over de samenwerking is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht