DataCore neemt MayaData over

19-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

DataCore neemt MayaData over

DataCore Software, leverancier van Software-Defined Storage-oplossingen, kondigt aan dat het MayaData, de ontwikkelaar van OpenEBS en van MayaStor, overneemt. Deze overname volgt op een joint venture tussen de twee bedrijven in januari 2020. Hierin bood DataCore niet alleen financiering en technologielicenties, maar verhuisde ook het DataCore-containerteam naar MayaData en kregen de CEO en primaire investeerders van DataCore zetels in de raad van bestuur. De financiële voorwaarden van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

Naarmate meer containerworkloads in productie komen, is er meer belangstelling voor Container-Attached Storage om de problemen gerelateerd aan storage-persistentie, draagbaarheid en prestaties die bestaan bij container-native benaderingen op een goede manier op te lossen. OpenEBS is een Kubernetes-native Container Attached Storage-oplossing die goed is ontvangen binnen de cloud-community en kort na de release van versie 1.0 werd aangenomen als een Cloud Native Computing Foundation (CNCF)-initiatief.

Sindsdien heeft het OpenEBS-platform een zeer hoge acceptatie gekend en snelle vooruitgang gezien in mogelijkheden, onder andere door de toevoeging van MayaStor. De CNCF 2020-enquête noemt OpenEBS als de nummer één cloud-native storage-software die in productie wordt gebruikt. Aan het einde van het derde kwartaal had OpenEBS meer dan 600.000 pulls per week - wat neerkomt op een groei van 300% in acht maanden - en was het de best beoordeelde container-native storage-oplossing die werd gebruikt of geëvalueerd in een recente ad hoc Kubernetes-enquête voor ontwikkelaars. DataCore zal OpenEBS en de gemeenschap eromheen blijven ondersteunen en erin investeren, aangezien het de productontwikkeling en marktintroductieactiviteiten versnelt.

Nu meer dan de helft van de IT-organisaties containers implementeert, kan DataCore met zijn MayaData-aanbod middelgrote en grote bedrijven helpen om containertechnologie te vereenvoudigen met storage die speciaal is gebouwd voor de schaalbaarheid, beschikbaarheid, beheerbaarheid en beveiliging van cloud-native container- gebaseerde toepassingen.

Tegelijkertijd kan DataCore een one-stop-shop-resource bieden voor de software-defined storage-behoeften van bedrijven, waaronder block-, file- en object-storage. MayaData zal profiteren van DataCore's technische expertise, brede IP- en patentportfolio, go-to-market slagkracht, bekroonde support-organisatie en diepe relaties met het DataCore-kanaal.

Begin 2019 werd DataCore een van de eerste bedrijven die een CSI-interface aanbood voor software-defined storage, omdat het bedrijf het belang van containers in de toekomst en de waarde van standaardisatie op een door de gemeenschap geleide interface zoals CSI inzag. IT-organisaties die liever op containers gebaseerde workloads ondersteunen met hun bestaande infrastructuur, kunnen dat doen met de CSI-interface voor SANsymphony. Tegelijkertijd zullen cloud-native teams die de voorkeur geven aan een native storage-interface in de containerstack, in OpenEBS een geweldig alternatief vinden.

"Nu MayaData onderdeel is van DataCore beschikt het over de technische middelen om een bredere gemeenschap van bedrijven sneller te bereiken, terwijl het voldoet aan de strikte technische vereisten van bedrijfsapplicaties", zegt Nick Connolly, technisch leider voor de CNCF Technical Advisory Group on Storage en DataCore's hoofdwetenschapper.

“OpenEBS is de de-facto standaard geworden voor enterprise workloads op Kubernetes. OpenEBS ziet elke maand miljoenen pulls en uit elk onderzoek blijkt dat het een goede voorsprong heeft op andere storage-technologieën, wat de technische superioriteit van deze architectuur weerspiegelt”, zegt Kiran Mova, architect en onderhouder van OpenEBS, die ook mede-oprichter en hoofdarchitect is van MayaData. "Deelname aan DataCore zal onze plannen versnellen om nog aantrekkelijkere mogelijkheden op de markt te brengen."

Tot de productieklanten van MayaData behoren onder meer Bloomberg, Flipkart en Optoro. Het platform maakt het eenvoudig om beschikbaarheid, beveiliging en schaalbaarheid te bereiken voor containerworkloads van enterprise-level met workload-specifieke storage en toenemende granulariteit en controle. Gesteund door volledige overdraagbaarheid tussen clouds en hybride omgevingen, kunnen MayaData-gebruikers dankzij de OpenEBS-implementaties productietoepassingen uitvoeren op een containerstack en uitzonderlijke prestaties en gestroomlijnd beheer op grote schaal verkrijgen met 24/7-support. Met de toevoeging van de in de praktijk bewezen storage-oplossingen van DataCore en optimalisaties voor NVMe en tuning, kunnen MayaData-klanten stateful workloads uitvoeren op Kubernetes, sneller werken en besparen op IT-kosten.

"De snelle opkomst van containers heeft het belang van IT-teams vergroot om de juiste containerstorage te vinden die voldoet aan de applicatievereisten", zegt Dave Raffo, senior analist bij Evaluator Group. “Dat heeft geleid tot de opkomst van container-native storage, ontworpen voor de storage- en dataservicesvereisten van DevOps. Door MayaData en OpenEBS over te nemen beweegt DataCore zich in die richting, en belooft het zijn technische kracht te gebruiken voor het leveren van OpenEBS MayaStor als een gehard bedrijfsproduct.”

"Door deze overname kan DataCore met trots de onafhankelijke software-defined storage-leverancier blijven met het breedste productaanbod van block, file, object, HCI en nu container-native storage - en de diepste IP-portfolio, expertise en technologie", zegt David Zabrowski, CEO van DataCore. “We zijn vastbesloten om te investeren in OpenEBS als open-source-technologie en om de gemeenschap van gebruikers, ontwikkelaars en bijdragers eromheen uit te breiden, terwijl we een gestroomlijnd pad bieden om container storage snel, gemakkelijk en betaalbaar te benutten.”

Terug naar nieuws overzicht