Gebruik van OpenStack aanzienlijk gegroeid

19-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gebruik van OpenStack aanzienlijk gegroeid

Het gebruik van OpenStack is aanzienlijke gegroeid, met een hoge adoptie onder OpenInfra-projecten. Er zijn nu meer dan 25 miljoen OpenStack-cores in productie, wat neerkomt op een stijging van 66% van het totale aantal cores in vergelijking met vorig jaar. Dat strekt zich ook uit tot groeiende aanwezigheid in de publieke cloud; wereldwijd draaien meer dan 180 public cloud-datacenters op de software.

Dit blijkt uit de nieuwste versie van het jaarlijkse gebruikersonderzoek van de Open Infrastructure Foundation. Tijdens OpenInfra Live sprak Jonathan Bryce, executive director van de OpenInfra Foundation, over LOKI: Linux OpenStack Kubernetes Infrastructure. Dit is de OpenInfra-standaard die niet alleen gebaseerd is op OpenStack, maar ook op Linux en Kubernetes. Samen voegen contributors aan deze drie projecten meer dan 150.000 wijzigingen per jaar samen. Organisaties als AT&T, CERN, China Mobile, China Telecom, Verizon, Vodafone en Yahoo gebruiken de OpenInfra-standaard en hebben deze in productie.

Het OpenInfra User Survey 2021-rapport bevat de antwoorden van honderden organisaties. En benadrukt de groei van OpenInfra use cases, variërend van organisaties die de software aan het onderzoeken zijn tot organisaties die in productie draaien, en van micro- tot hyperscale implementaties. Het rapport behandelt vijf OpenInfra projecten: OpenStack, Airship, Kata Containers, StarlingX and Zuul. Meer informatie is beschikbaar in het onderzoeksrapport.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud