Digitale kloon op basis van VMware-technologie optimaliseert OV-netwerk in Amsterdam

17-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Digitale kloon op basis van VMware-technologie optimaliseert OV-netwerk in Amsterdam

Alstom, een internationaal bedrijf actief in de spoorwegindustrie, produceert spoorwegmaterieel zoals hogesnelheidstreinen, trams en metro’s. Ook levert het diensten voor het beheer van beveiligingssystemen en verzorgt het onderhoud van materieel en systemen. 

De Digital Mobility-afdeling van Alstom (ADM) ontwikkelt verkeersmanagementsystemen voor de spoorsector. Hun doel is onder andere om de realtime prestaties van beveiliging en multimodaliteit te optimaliseren. ADM beheert met zijn verkeersmanagementsysteem het tram- en metrosysteem van Amsterdam.

Verkeersproblemen verminderen

ADM werd gevraagd om een digitale kloon te maken van het Amsterdamse ov-netwerk, zodat verschillende verkeersscenario’s kunnen worden bekeken. Om dit voor elkaar te krijgen, was een schaalbare en veilige technische infrastructuur nodig. DXC Technology, leverancier van digitale services, ondersteunde Alstom hierin. DXC Technology ontwikkelt IT-oplossingen die gebruikmaken van VMware-technologieën om datacentra te moderniseren en te integreren met public clouds, applicaties te vernieuwen en beveiliging te transformeren.

Stéphane Torlet, Chief Technology Officer EMEA bij DXC Technology: “Alstom hecht zeer grote waarde aan beveiliging. Daarom hebben we de softwaresuite VMware NSX Data Center geïntegreerd om de productieomgeving te scheiden en als geheel te beveiligen. Door deze scheiding kunnen we alle omgevingen die op het VxRail-platform worden beheerd en gehost, isoleren en een hoog niveau van beveiliging en uitwisseling van applicaties te bieden.”

Nog meer flexibiliteit en schaalbaarheid

Mehdi Belahcen, Senior Cloud Architect bij Alstom: “De ontwikkeling van een traditioneel model om verschillende verkeersscenario’s te verkennen zou zeker enkele maanden hebben gekost, maar de digitale kloon hadden we al in een paar weken klaar, inclusief validaties.” In minder dan twee jaar tijd heeft Alstom het aantal virtuele machines uitgebreid van 300 naar meer dan 1.500. In de toekomst wil de klant het model op basis van VMware-oplossingen in de public cloud namaken, zodat flexibiliteit en schaalbaarheid nog groter worden.

“Met de VMware-oplossing zijn we in staat volledig geoptimaliseerde acties te bieden die direct door de Alstom-bedrijven worden toegepast. Dit alles op een autonome en zeer veilige manier”, besluit Torlet.

Terug naar nieuws overzicht
Security