Bechtle lanceert Project Replay

17-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Bechtle lanceert Project Replay

Bechtle direct Nederland, Bechtle direct Polen, Bechtle direct Frankrijk en ARP Nederland introduceren Project Replay en nemen concrete maatregelen om de device as a service (DAAS-)oplossing duurzamer te maken.

Project Replay weerspiegelt de Bechtle Duurzaamheidsstrategie 2030 en is direct gekoppeld aan Bechtle’s Just press play solutions, waar Device as a Service (DAAS) onder valt.

De CO2-voetafdruk in kaart brengen

Duurzaamheid heeft een bijzondere betekenis in de dagelijkse activiteiten van Bechtle. Een van de doelstellingen van Project Replay is om de CO2-uitstoot onder controle te houden en de onvermijdelijke uitstoot te compenseren. Bechtle brengt de CO2-voetafdruk per IT-werkplek binnen het DAAS-aanbod in kaart door rekening te houden met vier componenten: hardware, logistiek, verpakking en services.

Bechtle berekent de CO2-voetafdruk door de gehele lifecycle van de DAAS-oplossing te analyseren. Zo wordt de CO2-uitstoot zichtbaar. Door de CO2-voetafdruk in kaart te brengen, weet Bechtle hoeveel er per werkplek wordt uitgestoten. Zodra de totale uitstoot is berekend, wordt de onvermijdelijke uitstoot gecompenseerd door klimaat- en ontwikkelingsprojecten in meerdere landen te ondersteunen. Daarnaast werkt Bechtle met 80% gerecycled karton, milieuvriendelijke bulkdozen en FSC-papier. Bechtle besteedt ook veel aandacht aan alle betrokken derde partijen om ervoor te zorgen dat de partners hun eigen MVO-aanpak hebben.

Veilig inruilen van legacy IT met Replay Services

Inruilen van legacy IT is vaak een ingewikkelde taak voor organisaties. Met de Replay Services neemt Bechtle de volledige verantwoordelijkheid voor het hele proces: van het verzamelen van IT-middelen, diagnose en beoordeling, tot het gecertificeerde wissen of vernietigen van gegevens en het repareren op een milieuvriendelijke en AVG-conforme manier. De klant kan de restwaarde herinvesteren in Device as a Service.

Terug naar nieuws overzicht