VS scherpen restricties voor Huawei en ZTE verder aan

15-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

VS scherpen restricties voor Huawei en ZTE verder aan

Nieuwe wetgeving is aangenomen door de Amerikaanse overheid die bedrijven die een vermeend veiligheidsgevaar opleveren verhindert nieuwe licenties voor telecomapparatuur te verkrijgen. Aanvragen van bedrijven die als dreigingen voor de Amerikaanse nationale veiligheid zijn bestempeld, mogen niet meer worden behandeld door de Federal Communications Commission (FCC).

De maatregel betekent in de praktijk dat apparatuur van bedrijven als Huawei en ZTE niet langer gebruikt kan worden in Amerikaanse telecomnetwerken. Samen met drie andere Chinese bedrijven - Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology Co, and Zhejiang Dahua Technology Co. - zijn Huawei en ZTE in maart door de FCC aangemerkt als dreiging voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Tot nu toe mocht de FCC echter wel aanvragen van deze partijen voor licenties voor het gebruik van hun apparatuur in Amerikaanse telecomnetwerken goedkeuren. Dit is nu niet langer toegestaan.

Vorige maand bepaalde de FCC al dat een Amerikaanse dochteronderneming van China Telecom niet langer in de Verenigde Staten (VS) actief mag zijn. Ook dit besluit houdt verband met vermeende risico's voor de nationale veiligheid van het land.

Terug naar nieuws overzicht
Security