T-Mobile verliest kort geding tegen KPN over uitschakelen koperlijnen

15-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

T-Mobile verliest kort geding tegen KPN over uitschakelen koperlijnen

KPN hoeft het uitschakelen van zijn koperlijnen niet uit te schakelen. Een kort geding van T-Mobile hierover is afgewezen. T-Mobile stelde dat KPN zijn verandering eerder had moeten aankondigen. De rechter oordeelt echter dat de provider zijn argumenten onvoldoende heeft onderbouwd.

De zaak draait om het kopernetwerk van KPN, dat de telecomprovider begin 2023 wil uitschakelen. Deze plannen zijn in 2020 aangekondigd. T-Mobile stelt dat dit te laat is en het uitschakelen te snel komt. De telecomprovider vroeg de rechter KPN op te dragen deze stap met drie jaar uit te stellen.

De voorzieningenrechter kan zich echter niet vinden in de argumenten van T-Mobile. De rechter noemt de onderbouwing van de standpunten van T-Mobile ondermaats. Zo maakt de provider onder meer niet duidelijk genoeg waarom het uitfaseren van koperlijnen van KPN pas over drie jaar kan. De rechter wijst er daarnaast op dat KPN T-Mobile in 2018 al informeerde over dit besluit, terwijl dit ook later onder de aandacht is gebracht. T-Mobile moet de proceskosten aan KPN terugbetalen.

Terug naar nieuws overzicht