Witold Kepinski - 15 november 2021

Endeit Capital investeert in AI ondertitel- en transcriptiebedrijf Amberscript

Endeit Capital investeert in AI ondertitel- en transcriptiebedrijf Amberscript image

Ondertitel- en transcriptiebedrijf Amberscript aan dat het 8 miljoen euro heeft opgehaald dat zal worden geïnvesteerd in het toegankelijk maken van audio- en videomateriaal. De financiering van de Serie A-ronde werd geleid door Endeit Capital (o.m. Hubs en BUX), ee Nederlands-Duitse participatiemaatschappij die is opgericht door voormalig bestuurders van mediabedrijf Endemol. Hiermee wordt het potentieel van Amberscript’s technologie in de media-industrie bevestigd.  

Amberscript streeft ernaar om taal voor iedereen wereldwijd toegankelijk te maken. Het bedrijf combineert industrie-specifieke AI-spraakherkenningsengines met de inzet van transcribenten en professionele ondertitelaars. Door deze combinatie produceert Amberscript ondertitels met de hoogste nauwkeurigheid die bovendien achter keer sneller worden geleverd dan via traditionele, handmatige methoden.

Dit aanbod is van groot belang voor de vele mediabedrijven, overheden en onderwijsinstellingen, zoals universiteiten, die wettelijk verplicht zijn om hun audio- en videomateriaal toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. Deze regelgeving, die zich richting 2025 verder zal uitbreiden in het private domein en zal gaan gelden voor alle bedrijven, maakt het voor steeds meer bedrijven noodzakelijk om hun audio- en videomateriaal, maar bijvoorbeeld ook hun websites, digitaal toegankelijk te maken voor mensen met een auditieve of visuele beperking. Een groep die anders wordt uitgesloten van gebruik. 

Amberscript is opgericht door Peter-Paul de Leeuw, Thomas Dienste en Timo Behrens, die alle drie geloven in de kracht en noodzaak van digitale toegankelijkheid en diversiteit. Amberscript heeft dan ook werknemers met meer dan twintig verschillende nationaliteiten, die meer dan 25 talen spreken. Met de strategische steun van Endeit Capital zal het bedrijf verder investeren in innovaties waarmee zij audio- en videomateriaal op een accurate, snelle, makkelijke en veilige manier voor iedereen toegankelijk maken.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024