Kyndryl en Microsoft gaan een wereldwijd strategisch partnerschap aan

Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft

12-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Kyndryl en Microsoft gaan een wereldwijd strategisch partnerschap aan

Kyndryl,  leverancier van IT-infrastructuurdiensten, en Microsoft hebben een wereldwijd strategisch partnerschap aangekondigd dat zullen hun marktleidende capaciteiten combineren ten dienste van zakelijke klanten. De deal met Microsoft is de eerste van Kyndryl sinds het onlangs een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf is geworden en biedt de twee bedrijven incrementele inkomsten van meerdere miljarden dollars.

Samen zullen de bedrijven state-of-the-art oplossingen op de markt brengen die zijn gebouwd op de Microsoft Cloud en die de acceptatie van hybride cloud versnellen, applicaties en processen moderniseren, missiekritieke workloads ondersteunen en moderne werkervaringen voor klanten verder mogelijk maken.

De langdurige samenwerking zal voor Kyndryl in alle sectoren extra markten en nieuwe klanten openen en illustreert de snelheid en toewijding die het bedrijf hecht aan het smeden van sterke relaties met toonaangevende vernieuwers op het gebied van bedrijfstechnologie. Microsoft wordt Kyndryl's enige Premier Global Alliance Partner, waardoor Microsoft meer toegang krijgt tot de markt voor beheerde services met een waarde van 500 miljard dollar waar Kyndryl de leiding over heeft.

"Als onafhankelijk bedrijf investeren we in ons partnerecosysteem om het succes van onze klanten te ondersteunen, en we richten ons op het uitbreiden van onze marktkansen op het gebied van cloud, data, beveiliging en intelligente automatisering", aldus Martin Schroeter, voorzitter en CEO van Kyndryl. "In deze historische relatie met Microsoft koppelt Kyndryl onze diepgaande expertise in bedrijfskritieke IT-systemen aan de voordelen van Microsoft Cloud om de kern te vormen van vooruitgang voor onze wereldwijde klanten."

"Het pleidooi voor digitale transformatie is nog nooit zo urgent en duidelijker geweest", zegt Satya Nadella (foto), voorzitter en CEO van Microsoft. “Als de enige vooraanstaande wereldwijde alliantiepartner van Kyndryl, zullen we met de kracht van de Microsoft Cloud klanten in elke branche helpen hun bedrijf te beheren en te moderniseren voor het komende tijdperk. We kijken ernaar uit om samen te werken met Kyndryl om onze gedeelde klanten van dienst te zijn, voortbouwend op haar expertise en begrip van bedrijfskritieke IT-systemen, evenals op de diepe relaties van het bedrijf met ondernemingen over de hele wereld.”

De bedrijven zullen gezamenlijk klantoplossingen op de markt brengen op het gebied van datamodernisering en governance, AI-gedreven innovaties voor industrieën, cyberbeveiliging en veerkracht, en transformatie van bedrijfskritieke workloads naar de cloud. Kyndryl zal leiden met advies, implementatie en beheerde diensten voor complexe hybride IT-omgevingen.

Centraal in het partnerschap zal bovendien een focus zijn op het creëren van nieuwe oplossingen voor klanten en programma's om vaardigheden te verbeteren. Er zal een co-innovatielab worden opgericht om snel nieuwe klantmogelijkheden te ontwikkelen en op de markt te brengen die zijn gebouwd op Microsoft Cloud. Om de technische expertise te versterken en uit te breiden, zal Microsoft de "Kyndryl University for Microsoft", mogelijk gemaakt door Microsoft, oprichten om de vaardigheden voor Kyndryl-professionals snel op te schalen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud