Lisa van Ginneken meest digibewuste Kamerlid 2021

13-11-2021 | door: Witold Kepinski

Lisa van Ginneken meest digibewuste Kamerlid 2021

De jury, bestaande uit Tineke Netelenbos (voorzitter van het bestuur van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en o.a. lid CyberSecurityRaad, CSR.), Petra Claessen (CEO BTG/TGG, Voorzitter iPoort en betrokken als initiatiefnemer bij de Digitale Binnenhof Academy), Auke Pals (Jongerenraad ECP, EuroDIG-secretariaat / NL IGF-ambassadeur) en Kees Verhoeven (voormalig Tweede Kamerlid D66) heeft op basis van de geschetste criteria uiteindelijk gekozen voor Lisa van Ginneken. De juryleden zijn betrokken vanuit het netwerk van de Digitale Binnenhof Academy, met ervaring en visie op politieke besluitvorming rond het thema digitalisering.  

Alle genomineerden zijn duidelijk zichtbaar, in de vaste Kamercommissie Digitale Zaken, on- en offline, en bevlogen op het thema digitalisering. Dat blijkt ook uit de korte pitches die we van hen hebben ontvangen. Op basis van deze input en analyse van onder andere Kamervragen en ingediende moties, roept de jury Lisa van Ginneken Tweede Kamerlid voor D66 uit tot het meest digibewuste Kamerlid 2021. 

“Met een heldere pitch voor de jury waaruit haar bevlogenheid en bewustzijn voor het onderwerp spreekt, is zij daarnaast zichtbaar met moties, Kamervragen en op social media. Zij toont een visie op digitalisering met aandacht voor het belang van samenhang tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheid en burgers.”, aldus Auke Pals, die namens de jury de uitspraak bekend maakte. 

Terug naar nieuws overzicht