Wouter Hoeffnagel - 12 november 2021

Stichting Noyb dient AVG-klacht in tegen datingapp Grindr

Stichting Noyb dient AVG-klacht in tegen datingapp Grindr image

Stichting None of your business (Noyb) van privacyactivist Max Schrems dient een AVG-klacht in tegen de datingapp Grindr. De app vraagt gebruikers die opvragen welke gegevens Grindr over hen heeft verzameld om een foto van hun identiteitskaart en e-mailadres. Schrems stelt dat Grindr hiermee de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) overtreedt.

Grindr vraagt gebruikers bij hun registratie niet om verifieerbare persoonlijke informatie met het oog op anonimiteit. Noyb stelt echter dat deze anonimiteit vervalt zodra gebruikers opvragen welke informatie Grindr over hen bezit. In dit geval moeten zij een foto van hun identiteitsbewijs en hun e-mailadres delen.

Noyb stelt in de klacht dat Grindr deze gegevens niet mag verzamelen. De stichting wijst erop dat het verzamelen van dergelijke informatie volgens de AVG tot een minimum moet worden beperkt. Extra informatie opvragen is volgens Noyb toegestaan indien er aannemelijke twijfel bestaat over de identiteit van de gebruiker die informatie opvraagt. Noyb stelt dat dit echter niet het geval is.