Tableau kondigt nieuwe producten aan

12-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tableau kondigt nieuwe producten aan

Tableau, aanbieder van een analyseplatformm deelde onlangs zijn visie om analytics krachtiger, betrouwbaarder, samenwerkings- en gebruiksvriendelijker te maken. De keynote van de Tableau Conference introduceerde nieuwe innovaties om iedereen overal te helpen met data te werken door middel van collaboratieve analyses, AI-gestuurde inzichten, betrouwbare en schaalbare data en een uitgebreid platform en ecosysteem.

Op Tableau Conference introduceertdeTableau niet alleen nieuwe en toekomstige productinnovaties, het bedrijf versterkt ook de Tableau Economy - een groeiend ecosysteem van bedrijven, partners en mensen dat wereldwijde datatransformaties leidt.

Hieronder de belangrijkste vernieuwingen:

Samenwerking en toegankelijkheid in analytics wordt mogelijk gemaakt door innovatie te brengen op de plekken waar mensen werken. Slack-First Analytics helpt iedereen rechtstreeks vanuit Slack toegang te krijgen tot inzichten uit Tableau.

Ask Data in Slack stelt iedereen in staat om met hun data te praten. Klanten kunnen vragen stellen in hun eigen taal en krijgen automatisch uitgebreide datavisualisaties als antwoord.

Explain Data in Slack helpt klanten met AI-gestuurde uitleg over de trends in een dataset het 'waarom' in hun data te begrijpen.

Einstein Discovery in Slack maakt het mogelijk om met behulp van AI de workflow te voorspellen op basis van belangrijke bedrijfsgegevens. Met die voorspellingen kunnen concrete acties worden bepaald om de workflow te verbeteren.

Uitbreiding van Business Science-mogelijkheden stelt klanten in staat om data niet alleen te zien en te begrijpen, maar stimuleert behulp van de nieuwste AI-technologieën ook betere besluitvorming.

Model Builder maakt het voor bedrijfsteams mogelijk om met behulp van de Einstein Discovery-engine samen voorspellende modellen te bouwen en te gebruiken, zonder hun Tableau-workflows te hoeven verlaten. Met Model Builder kunnen modellen worden gebouwd waarmee plannen kunnen worden gemaakt en voorspellingen kunnen worden gedaan voor toekomstige verkopen.

Scenario Planning helpt klanten met behulp van Einstein AI betere beslissingen te nemen door alternatieve scenario's te vergelijken, robuuste modellen te bouwen en de verwachte resultaten te begrijpen.

Betrouwbare gegevens op schaal helpen klanten de data in hun analyseomgeving beter te beheren, zodat betrouwbare en actuele data kunnen worden gevonden om beslissingen te onderbouwen. Tableau stelt klanten in staat om centraal data te verbinden, categoriseren, opschonen, beheren en beveiligen, ongeacht waar de data zich bevindt.

Met Virtual Connections kunnen sitebeheerders databronnen centraal toegankelijk maken en ervoor zorgen dat deze met iedereen in de organisatie kunnen worden gedeeld.

Gecentraliseerde beveiligingsfuncties op rijniveau maken het voor Tableau-beheerders mogelijk om centraal te configureren welke gebruikers en groepen toegang hebben tot welke datasegmenten. Hierdoor wordt de flexibiliteit en segmentatie vergroot.

Met Prep Extensions kunnen klanten snel gebruikmaken van door de gemeenschap ontwikkelde tools om datavoorbereidingsstromen te vereenvoudigen en te verbeteren. Dit geeft de gemeenschap meer ruimte voor en om meer kracht en flexibiliteit te bieden bij het voorbereiden van data.

Share Prep Flows in Tableau Public maakt het mogelijk hun prep flows in de community te delen. Dit maakt het makkelijker om best practices te delen, te standaardiseren en te repliceren. Zo kan er van anderen worden geleerd en kunnen datavoorbereidingsprocessen verbeterd worden.

Door Enterprise Data Catalogs (EDC) te integreren, kunnen klanten van Tableau externe metadata van EDC's zoals Collibra, Alation of Informatica naar Tableau brengen, waardoor informatie en context in één omgeving wordt samengebracht.

Uitbreiding van het Tableau-platform en ecosysteem met een reeks nieuwe innovaties om klanten te helpen datagedreven te worden; partners bouwen een waardevol bedrijf op; ontwikkelaars bouwen eenvoudig analyses in elke app; datamensen bouwen hun carrière op en leveren inzicht in de bedrijfsstroom.

Tableau Exchange is een evolutie van onze Extensies-galerij en is Tableau's hub van geïntegreerde producten, oplossingen en serviceaanbiedingen. Het biedt klanten een one-stop-shop om door aanbiedingen te bladeren die hen kunnen helpen bij het starten van hun data-analyse.

Accelerators zijn te vinden in de Tableau Exchange en helpen de time-to-value te versnellen met relevante, vooraf gebouwde dashboards die sectoren, bedrijfstakken en zelfs specifieke Salesforce-clouds omvatten.

De Hire Me-knop in Tableau Public helpt leden van de datacommunity om in contact te komen met carrièremogelijkheden. Met deze nieuwe knop kunnen potentiële werkgevers rechtstreeks in contact komen met werkzoekenden.

Tableau Actions maakt het eenvoudiger om inzichten om te zetten in actie door context en interactiviteit toe te voegen aan de data van klanten. Aankomende innovaties zijn onder meer Tableau Actions met Salesforce Flow waarmee de kracht van de Salesforce Flow-workflow-engine een bedrijfsproces vooruit helpt, zodat klanten overal in Salesforce direct actie kunnen ondernemen.

Verbeterde embedded aanbiedingen maken het gemakkelijk voor klanten en partners om Tableau-dashboards, Ask Data en Metrics in hun applicaties te integreren en van elke app analytische mogelijkheden te geven.

Connected Applications geeft sitebeheerders de mogelijkheid om met behulp van standaardprotocollen een vertrouwde relatie op te zetten met vrijwel elke externe service. Dit zal klanten helpen om gebruikersauthenticatie te stroomlijnen, terwijl veiligheid en gebruiksgemak voorop worden gezet.

De Tableau Exchange, Tableau Accelerators in the Exchange, Hire Me-knop in Tableau Public, Virtual Connections en Centralized Row-Level Security-functies zijn nu beschikbaar. Verbonden applicaties zijn binnenkort beschikbaar met Tableau 2021.4. De andere innovaties komen volgend jaar.

Terug naar nieuws overzicht