Mendix CEO Derek Roos draagt stokje over aan Tim Srock

Derek Roos

11-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Mendix CEO Derek Roos draagt stokje over aan Tim Srock

Mendix ceo Derek Roos gaat zijn bedrijf verlaten zo meldt hij in een blog. "Eind dit jaar zal ik terugtreden als CEO van Mendix en het stokje overdragen aan Tim Srock. Tim is de afgelopen drie jaar mijn vertrouwde copiloot geweest, met een steeds groter wordend takenpakket en hij heeft het volste vertrouwen om Mendix naar de volgende fase van hypergroei te leiden."

Roos schrijft verder: "Om te zeggen dat het verlaten van Mendix een moeilijke beslissing was, zou een understatement zijn. Dit bedrijf oprichten en meer dan 16 jaar CEO zijn is nooit een taak voor mij geweest. Het is meer dan dat, het is een deel van mij. Mendix vanaf de grond af opbouwen en zien groeien door zoveel iteraties, mislukkingen en successen is een van de gekste, meest onverwachte, meest veeleisende, maar meest bevredigende en lonende ervaringen die ik me ooit had kunnen voorstellen. Ik ben zo trots op wat we als team hebben opgebouwd, en hoe ver we zijn gekomen sinds die beruchte dag in café Dudok in Rotterdam waar Derckjan, Roald en ik voor het eerst bij elkaar kwamen om te praten over hoe we applicatie gingen democratiseren ontwikkeling.

Het bleek dat we die dag niet alleen een nieuw bedrijf begonnen, maar dat we uiteindelijk een geheel nieuwe softwarecategorie hebben gecreëerd en een wereldwijde beweging van Makers die nu de manier waarop de wereld software maakt, veranderen. Mendix is de afgelopen 16 jaar elk groter geworden en we zijn nog nooit zo sterk geweest als dit moment. Wij zijn de duidelijke leider in de markt. We hebben een geweldig team van 1400+ Mendixites dat snel blijft groeien. Wij vormen de basis van de Siemens Cloud-strategie en profiteren elke dag van het merk Siemens en de markttoegang. Tegelijkertijd blijven we, dankzij onze unieke positie en groeimandaat binnen Siemens, gedijen als een onafhankelijk bedrijf en bedienen we klanten in alle branches.

Mendix is een geweldig bedrijf met uitzonderlijke mensen, klanten, partners en een gemeenschap. Zo lang de CEO zijn geweest, was de eer en het voorrecht van mijn leven, en het is nu tijd voor mij om de fakkel door te geven aan Tim om onze mensen en klanten vooruit te helpen. Er is een sterke basis, low-code is nu een belangrijke categorie, we hebben een getalenteerd team en een duidelijke strategie die jaren in de toekomst reikt. Ik ben trots en opgewonden om het over te dragen aan Tim die, samen met zijn team, de visie en ambitie heeft om te blijven innoveren en de markt te revolutioneren en een bedrijf voor de leeftijden te blijven bouwen.

Ik wil mijn medeoprichters Derckjan en Roald heel erg bedanken, zonder wie Mendix niet zou bestaan. Hartelijk dank aan onze klanten, onze partners en onze Maker-community voor het vertrouwen dat u in mij stelt - u bent in goede handen. Ik wil ook het leiderschap van Siemens bedanken, met name Roland Busch, Cedrik Neike en Tony Hemmelgarn voor het ondersteunen van onze missie en het erkennen dat Mendix een uniek bedrijf en een unieke cultuur is die moet worden gekoesterd, niet geïntegreerd; veel grote bedrijven kunnen een voorbeeld nemen door jouw aanpak. En tot slot, aan alle Mendixites, bedankt voor wie je bent en voor alles wat je doet. 'Go Make It'

Terug naar nieuws overzicht