DataCore lanceert vernieuwde FileFly 4.0 policy-based file tiering oplossing

10-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

DataCore lanceert vernieuwde FileFly 4.0 policy-based file tiering oplossing

DataCore Software kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van DataCore FileFly 4.0, een policy-based file tiering-oplossing die organisaties helpt de migratie van historische data te automatiseren en flexibelere IT-architecturen te realiseren. FileFly helpt organisaties data die zelden gebruikt wordt uit dure primaire opslag te halen en deze data continu te migreren naar goedkopere object-storage of hybride of public cloud-architecturen. Dit bespaart tijd, kosten, en garandeert een goede eindgebruikerservaring, aldus DataCore Software.

Historische data legt al gauw beslag op beschikbare bestandsservers en NAS-bronnen (Network Attached Storage). Dat geldt ook voor de belasting van back-up bronnen door de continue back-up van inactieve bestanden voor ransomware-bescherming. Om dit het hoofd te bieden, moeten IT-teams ofwel dure high-end NAS-apparaten aanschaffen - als de huidige aanhoudende vertragingen in de supply chain dit toelaten - of eindgebruikers met potentiële downtime en slechte prestaties bedienen wanneer bestanden handmatig over meer machines worden gedistribueerd.

De geautomatiseerde opschoning van FileFly maakt ruimte vrij voor meer kritieke data waar vaak gebruik van wordt gemaakt en vermindert de back-up-windows en -capaciteit drastisch. Gemiddeld helpt de oplossing klanten om 50 tot 80 procent van de bestandsruimte vrij te maken en terug te winnen voor data met een hogere prioriteit. IT-teams besparen tijd en hoeven zich niet bezig te houden met storende datamigraties of archivering. Ook hoeven ze geen back-ups te maken van bestanden die zijn gemigreerd naar object-storage.

IT-afdelingen van organisaties die hun data liever on-premises opslaan, kunnen DataCore Swarm Object Storage gebruiken als de beoogde offload-bestemming. Swarm biedt enorme schaalbaarheid, duurzaamheid en onveranderlijkheid om bestanden te beveiligen en te beschermen tegen cyberaanvallen. Wanneer bedrijven workloads willen implementeren in hybride of public clouds, kan FileFly worden geschaald naar S3-compatibele cloudopslag - waaronder AWS, Azure, Google en Wasabi – zonder Windows-applicaties te verstoren die niet compatibel zijn met het S3-protocol en waarvoor anders een herontwerp nodig zou zijn.

"We houden toezicht op miljoenen video's en meerdere petabytes aan data als onderdeel van Kinetiq's televisie-intelligentieplatform. FileFly stelt ons in staat om op grote schaal bestanden te consolideren, openen en dynamisch te organiseren", zegt Ken Przywara, directeur infrastructuur bij Kinetiq. "Dit is van cruciaal belang geweest om onze storage-activiteiten te optimaliseren en prioriteit te geven aan wat het belangrijkst is: waarde leveren aan onze klanten in plaats van het beheren van een storage-infrastructuur."

Als gemigreerde bestanden opnieuw moeten worden geopend, roept FileFly de bestandsinhoud terug naar de oorspronkelijke bestandsserver zonder tussenkomst van IT, waardoor applicaties en gebruikers ze snel en gemakkelijk kunnen vinden. Gemigreerde bestanden blijven toegankelijk vanuit dezelfde map waar ze voor het eerst zijn opgeslagen; ze worden gewoon als offline vermeld en nemen nul bytes op de schijf in beslag totdat ze nodig zijn.

FileFly is eenvoudig te installeren op Windows-servers en bevat een besparingscalculator waarmee IT-afdelingen van organisaties potentiële kostenbesparingen kunnen inschatten door het effect van verschillende policies voor data tiering te simuleren voordat migraties worden gepland.

"Bedrijven zouden geen kostbare tijd of budget moeten verspillen aan onderpresterende computerinfrastructuren als geautomatiseerde technologie hen meer tijd oplevert om een betere capaciteitsoptimalisatie te bereiken", zegt Abhijit Dey, chief product officer bij DataCore. "DataCore FileFly en zijn geautomatiseerde data tiering-technologie is een eenvoudig te implementeren oplossing om goedkope, schaalbare en langdurige dataretentie te realiseren en datacenters zo efficiënt mogelijk te laten werken.”

FileFly 4.0 is verkrijgbaar bij door DataCore geautoriseerde partners over de hele wereld en de prijs is gebaseerd op terabytes (TB's) die zijn gemigreerd van bronbestandsservers en NAS-apparaten naar object- of cloud-storage. Data-beoordelingen voor de omvang van bespaarde middelen en kostenbesparingen zijn gratis beschikbaar via https://www.datacore.com/company/contact-us/.

Terug naar nieuws overzicht