Koning & Hartman Telecom gaat verder als Axians

11-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Koning & Hartman Telecom gaat verder als Axians

Koning & Hartman Telecom gaat per 1 januari verder als Axians, het ICT-merk van VINCI Energies. Axians kan hierdoor meerwaarde bieden in de oplossingen die het bedrijf haar klanten levert op het gebied van connectiviteit als onderdeel van de digitale transformatie.

Het merk Axians groeit met deze samenvoeging naar zo’n 1.350 medewerkers in Nederland. Deze rebranding van het telecomportfolio van Koning & Hartman verbreedt en versterkt het totale aanbod van diensten. Met name de convergentie tussen telecomcommunicatie en IT-technologieën zorgt hierbij voor een aanbod van end-to-end connectiviteit. Vooral in de segmenten zorg, industrie, logistiek en transport, overheid en serviceproviders.

Private LTE, private 5G, DAS en Portofonie

Tevens is er een technologische uitbreiding op het gebied van onder andere private LTE, private 5G, DAS en Portofonie. Deze worden de komende jaren volledig in diensten omgezet, aansluitend op Networking, Cloud, IoT, Unified Communications en de dienstverlening van Axians rondom data, analytics en applicaties.

Rob van Kaathoven, Managing Director, VINCI Energies; “De hoogwaardige dienstverlening van Koning & Hartman Telecom versterkt het Axians portfolio in een totaal aanbod van connectiviteit, met name in een missie kritische omgevingen zoals het C2000 netwerk (o.a. brandweer, ambulance, politie) waarin communicatie letterlijk van levensbelang is. 5G zal op dezelfde lijn een enorme ontwikkeling geven waarin de betrouwbaarheid in communicatie tussen mensen en machines met zowel voice als data van enorm belang gaat zijn; daar zijn we goed op voorbereid!“

De historie van Koning & Hartman gaat meer dan 120 jaar terug. Via de installatie van meet- en regelsystemen en later systemen en services voor datacommunicatie, werd Koning & Hartman een belangrijke speler in telecom, industrie, technische automatisering en infrastructuur. De organisatie is gespecialiseerd in het leveren van slimme, betrouwbare en duurzame oplossingen, zoals Smart Industry & Factory Automation, Industrial Solutions, Mission Critical Communication, Wireless Connectivity en Dealing & Control in de Benelux. De rebranding is uitsluitend van toepassing op het Telecom portfolio; het Industrie portfolio en de Belgische organisatie blijven opereren onder de naam Koning & Hartman.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie