Cisco en Meta werken samen aan Open Compute project bijdrage

10-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco en Meta werken samen aan Open Compute project bijdrage

Als onderdeel van zijn toewijding aan de open source-gemeenschap en de beweging voor het opsplitsen van hardware en software, heeft Cisco aangekondigd dat het samenwerkt met Meta (voorheen Facebook) aan een door Open Compute Project (OCP) bijgedragen ontwerp.

Meta heeft het Cisco Silicon One Q200L-apparaat ingezet samen met de Wedge400C Top of Rack (TOR) -switch. Cisco Q200L gebruikt 7nm-technologie om een 12,8 Tbps-oplossing te bieden voor schakelen en routeren op webschaal. De 12,8 Tbps Wedge400C ondersteunt tot 16 poorten van 400G en 32 poorten van 200G.

Meta werkte samen met Cisco om twee nieuwe TOR-switches van de volgende generatie te ontwikkelen en te implementeren. De nieuwste versies van Meta's Wedge TOR, de Wedge 400 en 400C, bieden een hogere poortdichtheid op het frontpaneel en betere prestaties voor AI- en machine learning-toepassingen, terwijl ze ook toekomstige uitbreidingen mogelijk maken. De Wedge 400 en 400C hebben verschillende verbeteringen ten opzichte van de Wedge 100S, waaronder 4x de schakelcapaciteit (opgewaardeerd van 3,2 Tbps naar 12,8 Tbps), 8x de burst-absorptieprestaties en een ter plaatse vervangbaar CPU-subsysteem.

"Cisco Silicon One is uniek gepositioneerd in de branche om een gemeenschappelijke architectuur over het hele netwerk te bieden, waardoor enorme operationele efficiëntie voor onze klanten mogelijk wordt", zegt Rakesh Chopra, Cisco Fellow, Common Hardware Group Architecture and Platforming, Cisco. "De Q200L is een belangrijk onderdeel van Cisco's groeiende Silicon One-productfamilie en als onderdeel van ons algehele disagg-componentmodel biedt het Meta een bouwsteen om bovenop te innoveren, met hyperscale efficiëntie en schaal."

Terug naar nieuws overzicht