Alphabet lanceert Isomorphic Labs voor AI-geneesmiddelen

08-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Alphabet lanceert Isomorphic Labs voor AI-geneesmiddelen

Alphabet lanceert Isomorphic Labs, een bedrijf dat AI-gebaseerde geneesmiddelen ontwikkeld. Demis Hassabis, oprichter en CEO van Isomorphic Labs (en DeepMind) leidt het bedrijf.

Hassbis meldt in een blog: Ik geloof dat we aan de vooravond staan van een ongelooflijk nieuw tijdperk van biologisch en medisch onderzoek. Vorig jaar werd DeepMind 's baanbrekende AI-systeem AlphaFold2 erkend als een oplossing voor de 50 jaar oude grote uitdaging van eiwitvouwing , in staat om de 3D-structuur van een eiwit rechtstreeks te voorspellen van de aminozuursequentie tot nauwkeurigheid op atomair niveau. Dit is een keerpunt geweest voor computationele en AI-methoden voor biologie.

Voortbouwend op deze vooruitgang, ben ik vandaag verheugd de oprichting aan te kondigen van een nieuw Alphabet-bedrijf - Isomorphic Labs - een commerciële onderneming met de missie om het hele proces voor het ontdekken van geneesmiddelen vanaf de eerste principes opnieuw te bedenken met een AI-first-aanpak en, uiteindelijk, om enkele van de fundamentele mechanismen van het leven te modelleren en te begrijpen.

Al meer dan tien jaar loopt DeepMind voorop bij het bevorderen van de allernieuwste in AI, waarbij vaak games worden gebruikt als proeftuin voor het ontwikkelen van leersystemen voor algemeen gebruik, zoals AlphaGo , ons programma dat de wereldkampioen versloeg in het complex spel van Go. We bevinden ons nu op een opwindend moment in de geschiedenis waar deze technieken en methoden krachtig en geavanceerd genoeg worden om te worden toegepast op problemen in de echte wereld, inclusief wetenschappelijke ontdekking zelf. Een van de belangrijkste toepassingen van AI die ik kan bedenken, ligt op het gebied van biologisch en medisch onderzoek, en het is een gebied waar ik me al jaren gepassioneerd mee bezig houd. Nu is de tijd rijp om dit in een snel tempo vooruit te helpen, en met de toegewijde focus en middelen die Isomorphic Labs zal brengen.

Een AI-first benadering van medicijnontdekking en biologie
De pandemie heeft het essentiële werk naar voren gebracht dat briljante wetenschappers en clinici elke dag doen om ziekten te begrijpen en te bestrijden. Wij zijn van mening dat het fundamentele gebruik van geavanceerde computationele en AI-methoden wetenschappers kan helpen hun werk naar een hoger niveau te tillen en het proces voor het ontdekken van geneesmiddelen enorm kan versnellen. AI-methoden zullen in toenemende mate worden gebruikt, niet alleen voor het analyseren van gegevens, maar ook om krachtige voorspellende en generatieve modellen van complexe biologische fenomenen te bouwen. AlphaFold2 is hier een belangrijk eerste bewijs van, maar er komt nog zoveel meer.

Op het meest fundamentele niveau denk ik dat biologie kan worden gezien als een informatieverwerkingssysteem, zij het een buitengewoon complex en dynamisch systeem. Als we dit perspectief aannemen, betekent dit dat er mogelijk een gemeenschappelijke onderliggende structuur is tussen biologie en informatiewetenschap - een isomorfe afbeelding tussen beide - vandaar de naam van het bedrijf. Biologie is waarschijnlijk veel te complex en rommelig om ooit te worden ingekapseld als een eenvoudige reeks nette wiskundige vergelijkingen. Maar net zoals wiskunde de juiste beschrijvingstaal voor natuurkunde bleek te zijn, kan biologie het perfecte type regime blijken te zijn voor de toepassing van AI.

Wat biedt de toekomst voor Isomorphic Labs
Dit is nog maar het begin van wat we hopen een radicaal nieuwe benadering van het ontdekken van geneesmiddelen te worden, en ik ben ongelooflijk enthousiast om deze ambitieuze nieuwe commerciële onderneming van de grond te krijgen en samen te werken met farmaceutische en biomedische bedrijven. Ik zal dienen als CEO voor de beginfase van Isomorphic, terwijl ik DeepMind CEO zal blijven, gedeeltelijk om de samenwerking tussen de twee bedrijven waar relevant te vergemakkelijken, en om de strategie, visie en cultuur van het nieuwe bedrijf uit te zetten. Dit omvat natuurlijk de opbouw van een multidisciplinair team van wereldklasse, met diepgaande expertise op gebieden zoals AI, biologie, medicinale chemie, biofysica en engineering, samengebracht in een zeer collaboratieve en innovatieve omgeving. ( We zijn aan het werven! )

Als pioniers op het opkomende gebied van 'digitale biologie' kijken we ernaar uit om een verbazingwekkend productief nieuw tijdperk van biomedische doorbraken in te luiden. De missie van Isomorphic kan niet belangrijker zijn: AI gebruiken om de ontdekking van medicijnen te versnellen en uiteindelijk genezing te vinden voor enkele van de meest verwoestende ziekten van de mensheid.

Terug naar nieuws overzicht