Redactie - 09 november 2021

AMD onthult op workload afgestemde datacenter innovaties

AMD onthult op workload afgestemde datacenter innovaties image

AMD heeft de nieuwe AMD Instinct MI200-serie versnellers aangekondigd, de eerste exascale-klasse GPU-versnellers. AMD Instinct MI200 serie accelerators bevatten 's werelds snelste high performance computing (HPC) en artificial intelligence (AI) accelerator, de AMD Instinct MI250X.

Gebouwd op AMD CDNA 2-architectuur , leveren AMD Instinct MI200-serie accelerators applicatieprestaties voor een brede reeks HPC-workloads. De AMD Instinct MI250X-accelerator levert tot 4,9x betere prestaties dan concurrerende accelerators voor HPC-toepassingen met dubbele precisie (FP64) en overtreft 380 teraflops piek theoretische halfprecisie (FP16) voor AI-workloads om disruptieve benaderingen mogelijk te maken bij het verder versnellen van datagestuurde onderzoek.

"AMD Instinct MI200-versnellers leveren toonaangevende HPC- en AI-prestaties, waardoor wetenschappers generatiesprongen kunnen maken in onderzoek die de tijd tussen initiële hypothese en ontdekking drastisch kunnen verkorten", zegt Forrest Norrod, senior vice president en algemeen manager, Data Center en Embedded Solutions Business Group , AMD. "Met belangrijke innovaties in architectuur, verpakking en systeemontwerp, zijn de AMD Instinct MI200-serie accelerators de meest geavanceerde datacenter-GPU's ooit, die uitzonderlijke prestaties leveren voor supercomputers en datacenters om 's werelds meest complexe problemen op te lossen."

Verder gaf AMD een preview van de 3 rd Gen AMD EPYC processoren met AMD 3D V-Cache. AMD onthulde ook nieuwe informatie over de volgende generatie "Zen 4"-processorkern en kondigde de nieuwe "Zen 4c" -processorkern aan, die beide toekomstige AMD-serverprocessors zullen aandrijven en zijn ontworpen om de toonaangevende producten van het bedrijf voor het datacenter uit te breiden.

"We bevinden ons in een high-performance computing-megacycle die de vraag naar meer rekenkracht stimuleert om de services en apparaten aan te drijven die elk aspect van ons dagelijks leven beïnvloeden", zegt Dr. Lisa Su, president en CEO van AMD. “We bouwen een aanzienlijk momentum op in het datacenter met ons toonaangevende productportfolio, waaronder Meta's adoptie van AMD EPYC en de uitbouw van Frontier, de eerste Amerikaanse exascale supercomputer die zal worden aangedreven door EPYC- en AMD Instinct-processors. Daarnaast hebben we vandaag een groot aantal nieuwe producten aangekondigd die voortbouwen op dat momentum in de volgende generatie EPYC-processors met nieuwe innovaties in ontwerp, leiderschap, 3D-verpakkingstechnologie en 5 nm high-performance productie om ons leiderschap voor cloud, enterprise en HPC-klanten.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024