McAfee wordt overgenomen door investeerders

08-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

McAfee wordt overgenomen door investeerders

Security aanbieder McAfee heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om te worden overgenomen door een investeerdersgroep onder leiding van door Advent en Permira, Crosspoint Capital, Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments), GIC Private Limited (GIC), en een volledige dochteronderneming van de Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) ofwel gezamenlijk de Investor Group.

Als onderdeel van de transactie zal de Investor Group alle uitstaande gewone McAfee-aandelen verwerven voor 26 dollar per aandeel in een transactie in contanten met een waarde van ongeveer 12 miljard dollar op basis van eigen vermogen, en meer dan 14 miljard dollar  op basis van bedrijfswaarde na schenking effect op de terugbetaling van McAfee-schuld. De aankoopprijs vertegenwoordigt een premie van ongeveer 22,6% ten opzichte van McAfee's slotkoers van 21,21 dollar op 4 november 2021, de laatste handelsdag voorafgaand aan berichten in de media over een mogelijke verkoop van McAfee.

Na afronding van de transactie wordt de Investor Group eigenaar van McAfee. Als een niet-beursgenoteerd bedrijf zal McAfee voortbouwen op zijn succes en bewezen staat van dienst als leider op het gebied van pure cyberbeveiliging voor consumenten na de verkoop van McAfee's Enterprise-activiteiten, en het bijbehorende eenmalige dividend van 4,50 dollar per aandeel, aan private equity firma Symphony Technology Group voor 4 miljard dollar, die op 27 juli 2021 werd gesloten.

"Deze transactie is een bewijs van McAfee's toonaangevende online beschermingsoplossingen, onze getalenteerde medewerkers en uitstekende klanten en partners", aldus McAfee President en Chief Executive Officer, Peter Leav. “We willen onze medewerkers bedanken voor hun voortdurende harde werk en toewijding aan McAfee. We zijn verheugd om samen te werken met vooraanstaande bedrijven die het cyberbeveiligingslandschap echt begrijpen en een bewezen staat van dienst hebben op het gebied van succes.”

Intel

McAfee wisselde de afgelopen tien jaar regelmatig van eigenaar. Het bedrijf was van 1999 tot 2010 beursgenoteerd. Nadien nam Intel het bedrijf over voor 7,7 miljard dollar. Al in 2016 verkocht Intel 51 procent van de aandelen aan TPG voor 4,2 miljard dollar, later kwam daar ook Thoma Bravo bij als minderheidsaandeelhouder.

Eén jaar terug op de beurs

Een jaar geleden maakte het beveiligingsbedrijf bekend dat het opnieuw naar de beurs zou trekken. Begin dit jaar maakte het bedrijf bekend dat het haar zakelijke oplossingen van de hand deed voor vier miljard dollar en voortaan een pure consumentenspeler zou worden.

 Dat blijft ook onder de nieuwe aandeelhouders het geval. Zij verwachten de overname af te ronden in de eerste helft van 2022.

Door: Witold Kepinski in samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht
Security