Rubrik benoemt Scott Herren en Yvonne Wassenaar tot leden RvB

Yvonne Wassenaar

05-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Rubrik benoemt Scott Herren en Yvonne Wassenaar tot leden RvB

Rubrik neemt Scott Herren en Yvonne Wassenaar (foto) op in de Raad van Bestuur. Herren zal daarnaast fungeren als voorzitter van het auditcomité. Hij beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van leiderschap in beursgenoteerde ondernemingen. Ook bezit hij veel kennis over het succesvol begeleiden van bedrijven door complexe Software-as-a-Service (SaaS)-transformaties. Wassenaar brengt op haar beurt veel ervaring in SaaS en enterprise go-to-market met zich mee. Eerder bekleedde zij belangrijke leidinggevende functies bij VMware, Accenture en New Relic.

Herren is momenteel de EVP en Chief Financial Officer van Cisco en leidt de financiële strategie, de wereldwijde financiële organisatie, inkoop, fusies, overnames en integraties. Herren is belangrijk voor Cisco's verschuiving naar een meer op software gebaseerd bedrijfsmodel. Wassenaar is de CEO van Puppet en is lid van de Raad van Bestuur van Forrester en Anaplan. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leiden van bedrijven door middel van versnelde groei en IPO’s. Eerder was Wassenaar CIO bij New Relic en was ze actief in meerdere leidinggevende functies bij VMware en Accenture.

"Het is essentieel voor bedrijven om cyber resilient en voorbereid te zijn op aanvallen van kwaadwillenden", zegt Scott Herren, EVP en Chief Financial Officer bij Cisco. "Ik kijk ernaar uit om de strategische bedrijfstransformatie van Rubrik te ondersteunen, terwijl ze databeveiliging en gemoedsrust blijven bieden aan hun klanten."

"Rubrik is een bewezen leider op het gebied van databeveiliging. Hun toewijding om ervoor te zorgen dat de data van bedrijven is beschermd, is echt ongeëvenaard", vertelt Wassenaar. “Vooral cruciaal in het tijdperk van ransomware-aanvallen, hebben Rubrik-klanten het vertrouwen dat ze hun data kunnen herstellen en het betalen van losgeld kunnen vermijden. Het is een eer om deel uit te maken van dit getalenteerde team, om bedrijven te helpen cyber resilient te worden en om ze vooruit te helpen.”

“Als pionier op het gebied van Zero Trust Data Security levert Rubrik databeveiliging en cyberweerbaarheid voor ondernemingen. Zo pakken we de grootste ransomware-uitdagingen voor onze klanten aan”, vertelt Bipul Sinha, CEO en medeoprichter van Rubrik. "Yvonne deelt onze visie. Ze zal van onschatbare waarde zijn voor onze groei op lange termijn en ons aanhoudend succes.”

Sinha vervolgt: “Herren is een ideale aanvulling op ons bestuur terwijl we doorgaan met opschalen. Zijn benoeming onderstreept Rubrik's toewijding aan onze financiële discipline. Ondertussen blijven we uitbreiden en investeren in nieuwe kansen om waarde voor onze klanten te vergroten.”

Terug naar nieuws overzicht