AWS lanceert nieuwe accelerator voor startups in een vroeg stadium

05-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AWS lanceert nieuwe accelerator voor startups in een vroeg stadium

AWS lanceerde tijdens de Web Summit week de AWS Startup Loft Accelerator, een 10-weeks, virtueel acceleratieprogramma voor startups in EMEA die in een vroeg stadium zitten. Voor het programma is geen eigen vermogen nodig.

Deelnemers krijgen op maat gemaakte persoonlijke training met toegang tot ervaren adviseurs, materiedeskundigen, investeerders en enkele van 's werelds meest succesvolle ondernemers, die hun bedrijf op AWS hebben gebouwd. Ze kunnen zich ook aansluiten bij een grote community van ondernemers om kennis, ervaring en advies te delen. Ze komen in aanmerking voor deelname aan het AWS Activate-programma, dat bestaat uit $25.000 aan Activate-tegoeden om te besteden aan AWS-services, een eenjarig gratis AWS Business Support-abonnement voor maximaal $5.000, toegang tot de vooraf gebouwde infrastructuursjablonen en exclusieve aanbiedingen voor leden.

Aanmelden kan vanaf nu en is open voor alle startups uit de hele Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Israël, die hun product op AWS willen bouwen en schalen. Het eerste cohort van 25 startups start begin 2022 en het programma wordt de komende maanden uitgebreid naar meer landen in EMEA. Geïnteresseerde startups kunnen zich hier aanmelden om deel te nemen aan het eerste cohort.

Zakelijke en technische experts van AWS zullen nauw samenwerken met de startups. Startups hebben toegang tot AWS-oplossingsarchitecten die startups helpen het ontwerp en de ontwikkeling van een minimaal levensvatbaar product te versnellen.

Investeerders, waaronder Entrée Capital en oprichters, Bernadette Nixon, CEO van Algolia, Cristina Fonseca, mede-oprichter van de Portugese eenhoorn Talkdesk en AI-startup Cleverly, en Dr. Shay David, mede-oprichter en CEO van de in het VK gevestigde startup Retrain.ai en co-oprichter van Kaltura, werken samen met de startups. Deze experts helpen bij het verfijnen van bedrijfsplannen en geven advies over onderwerpen als financiën, marketing en HR. AWS-acceleratorpartners zullen ook speciale kennis leveren als onderdeel van de AWS Startup Loft Accelerator.

“We richten ons op het investeren in geweldige teams die bedrijven bouwen in grote, interessante markten. We zijn verheugd deze nieuwe AWS-accelerator te ondersteunen om ambitieuze en getalenteerde ondernemers de kans te geven die ze nodig hebben”, aldus Eran Bielski, General Partner bij Entrée Capital.

De AWS Startup Loft Accelerator neemt geen eigen vermogen in deelnemende startups, heeft een flexibele wekelijkse verplichting en ondersteunt startups vanuit zowel technisch als zakelijk perspectief. Omdat het programma virtueel is, hoeven oprichters zich geen zorgen te maken over de kosten van verhuizen.

AWS heeft enkele van 's werelds meest bewonderde startups mogelijk gemaakt, van de Britse bezorger JustEat, dat van een kleine operatie in een Deense kelder naar een openbare aanstelling (IPO) op de London Stock Exchange met een waardering van £ 1,5 miljard ging, tot de Duitse digitale bank N26 en het Spaanse taxibedrijf Cabify.

"Onze nieuwe AWS Startup Loft Accelerator geeft ondernemers precies wat ze ons vertelden dat het belangrijkst is bij het starten van een bedrijf: toegang tot de tools, expertise en middelen die ze nodig hebben om hun ideeën tot leven te brengen", zegt Kellen O'Connor, Director, EMEA Startups bij AWS.

Twee startups die al profiteren van de investering van AWS in vergelijkbare acceleratorprogramma's, zijn Justt en PayEm. Beide startups maakten een snelle groei door dankzij deelname aan de AWS Builder Space-accelerator in Israël.

"De infrastructuur, ondersteuning en training die we van AWS hebben gehad, zijn van fundamenteel belang geweest voor het succes van onze startup", legt Roenen Ben Ami, medeoprichter van Justt, uit. "Het gaf ons het vertrouwen dat we nodig hadden om ons bedrijf snel te lanceren."

Justt bestrijdt onwettige terugvorderingen namens handelaren en heeft sinds de lancering van hun startup begin 2019 een internationaal klantenbestand in heel Europa en de VS kunnen aantrekken.

“Met een steeds competitievere startupmarkt moet je je bedrijf snel kunnen definiëren en differentiëren. Dit kan belastend zijn voor het hart van het bedrijf. Naast hun expertise leverde AWS een niveau van ondersteuning dat van onschatbare waarde was. Ze ‘gaven’ ons gewoon wat we nodig hadden en wanneer we het nodig hadden”, legt Itamar Jobani, medeoprichter van PayEm, uit.

PayEm is een platform voor uitgavenbeheer gebouwd op AWS, dat $27 miljoen aan Seed- en Series A-financiering heeft ontvangen van Glilot Capital Partners.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud