Witold Kepinski - 05 november 2021

Main stapt in PropTech software door overname van Zig

Main stapt in PropTech software door overname van Zig image

Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in Zig Websoftware. Zig ontwikkelt softwareoplossingen voor woningcorporaties, studentenhuisvesters, institutionele beleggers en commercieel vastgoedbeheerders en is marktleider op het gebied van woonruimteverdeling. De samenwerking met Main markeert Zigs keuze om haar leidende positie als aanbieder van software voor sociale woninghuur te versterken en haar rol in commercieel vastgoedbeheer verder uit te bouwen. Ruim 160 vastgoedorganisaties en 1,8 miljoen huurders en woningzoekenden maken gebruik van de software van Zig.

Zig is al ruim 20 jaar actief in de vastgoedbranche. De kern van de oplossing van Zig is een slim en innovatief platform voor efficiënte woonruimtebemiddeling: het op een verantwoorde en transparante wijze bemiddelen van sociale huurwoningen. Daarnaast biedt Zig een platform voor huurders, waar je zelf online of via een app bewonerszaken kunt regelen, zoals betalingen doen, overlast melden, reparatieverzoeken indienen of de huur opzeggen. Het bedrijf onderscheidt zich in de markt door continue productinnovatie, waarbij de klantbeleving voorop staat.

Groei en innovatie staan centraal

Ondersteund door de expertise van Main in de Europese softwaremarkt, kan Zig haar productportfolio verder ontwikkelen en meer toegevoegde waarde bieden aan klanten. Gerbert Kooij, directeur van Zig: “Wij zien deze nieuwe samenwerking als een mooie stap om verdere groei te kunnen realiseren. Met Main als strategisch sparringpartner zien wij mogelijkheden om ons huidige klantportfolio verder uit te bouwen in zowel de corporatiemarkt als in de commercieel vastgoedmarkt en kunnen wij onze software continu optimaliseren. Wij zijn ervan overtuigd dat wij door deze samenwerking sneller kunnen innoveren en op deze manier nog beter kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt."

Voor Main is de overname een strategische stap in de softwarebranche voor vastgoed. Pieter van Bodegraven, Managing Partner Benelux bij Main: “Zig heeft een ijzersterk managementteam en we zijn verheugd samen met hen verder te groeien in deze markt. Onze ambitie is om de marktpositie van Zig als full-serviceaanbieder voor sociale en commerciële vastgoedorganisaties nog verder te versterken, door middel van organische groei en een buy-and-buildstrategie.”

Sterke groei in PropTech

Van Bodegraven vervolgt: “Wereldwijd wordt de PropTech markt geschat op 17 miljard dollar. Zig is actief in delen van die markt waar we harde groei – meer dan 20% per jaar - zien en ook verwachten voor de komende jaren.” Groei in PropTech en property management software wordt onder andere gedreven door de aanhoudende behoefte aan passende woningen, de energietransitie en de behoefte om woning- en gebouwportfolio’s, zoals van woningbouwcorporaties, integraal te managen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024