Redactie - 05 november 2021

Aptean koopt Objective Holding

Aptean koopt Objective Holding image

Aptean, een wereldwijde leverancier van bedrijfskritische softwareoplossingen, de overname aangekondigd van Objective Holding (Objective) uit fondsen beheerd door Alpina Capital Partners LLP (Alpina, Alpina Partners) en particuliere aandeelhouders. Objective is een in België gevestigde leverancier van oplossingen voor het productieproces (MES) en magazijnbeheer (WMS) voor klanten in de proces- en maakindustrie.

Met het hoofdkantoor in Wichelen, België, biedt Objective innovatieve manufacturing execution systems (MES), warehouse management systems (WMS) en workforce management (WFM) oplossingen waarmee klanten hun productie- en supply chain-activiteiten naadloos kunnen beheren en optimaliseren. Objective is sterk aanwezig in de Benelux en bedient industrieën die nauw aansluiten bij Apteans landschap, waaronder voedsel en dranken, zwaar materieel, kunststoffen en meubelproductie. De uitgebreide productsuite van Objective omvat essentiële functionaliteiten van MES-, WMS- en WFM-systemen, waaronder productiebeheer, materiaalbeheer, kwaliteitsbeheer, value-added logistics, kitting en herverpakking.

De transactie breidt Aptean's supply chain-aanbod in Europa uit en voegt aanvullende oplossingen toe aan Aptean's ERP-aanbod voor de maak- en procesindustrie. Samen met Objective zal Aptean haar klanten in de regio een nog breder scala aan oplossingen bieden en tegelijkertijd de oplossingen verbreden die Objective aan haar bestaande klanten kan bieden.

"Deze transactie met Objective bouwt voort op onze sterke basis in de Benelux en voegt MES-, WMS- en WFM-oplossingen toe voor de maak- en procesindustrie", aldus TVN Reddy, CEO van Aptean. “We zijn verheugd om het getalenteerde team van meer dan 90 medewerkers van Objective te verwelkomen in de Aptean-familie. Samen met Objective kijken we ernaar uit om meer efficiëntie te brengen door middel van digitale transformatie naar de Europese productie community.”

"We zijn verheugd om ons bij Aptean aan te sluiten om onze groei te versnellen terwijl we innovatieve oplossingen blijven bieden aan klanten in heel Europa", aldus Peter-Robin Mijderwijk, CEO van Objective. "Deze transactie breidt ons aanbod uit en stelt zowel onze klanten als Objective in staat te profiteren van de aanzienlijke middelen, technologische expertise en het wereldwijde bereik van Aptean."

“Toen Alpina in 2018 investeerde, waren we onder de indruk van de sterke technologische basis en het bijbehorende groeipotentieel van het bedrijf. Peter-Robin en zijn team hebben indrukwekkend werk geleverd door de organisatie op te schalen en het bedrijf te laten groeien tot marktleider voor MES en WMS in de Benelux, aangevuld met een aanzienlijke groei dankzij het Europese partnernetwerk. Aptean is een ideale partner voor de volgende ontwikkelingsfase van Objective”, zegt Sebastian Canzler, partner bij Alpina.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024