Witold Kepinski - 30 oktober 2021

Yugabyte haalt kapitaal op voor groei gedistribueerde SQL aanbod

Yugabyte haalt kapitaal op voor groei gedistribueerde SQL aanbod image

SQL specialist Yugabyte heeft 188 miljoen dollar opgehaald via een aan Series C-financiering. Sapphire Ventures leidde de ronde met deelname van Alkeon Capital, Meritech Capital en Wells Fargo Strategic Capital, evenals bestaande investeerders Lightspeed Venture Partners, 8VC, Dell Technologies Capital, Wipro Ventures en anderen.

Deze ronde komt zeven maanden na onze vorige ronde in maart 2021, waardoor de totale financiering op ruim 290 miljoen dollar komt en het bedrijf wordt gewaardeerd op meer dan 1,3 miljard dollar. 

Deze aanvullende financiering stelt het bedrijf in staat om de veld- en engineeringteams van Yugabyte verder te laten groeien en de voortdurende expansie van het bedrijf naar nieuwe markten over de hele wereld te voeden. Het bedrijf ziet een enorme vraag van zowel ondernemingen als startups naar Yugabyte Cloud-productaanbiedingen, die een gestroomlijnde operationele ervaring bieden voor het uitvoeren van YugabyteDB in elke openbare, private of hybride cloud of Kubernetes-infrastructuur. De toenemende acceptatie door klanten en de internationale vraag dreven deze aanvullende financieringsronde om de productsnelheid en go-to-market-inspanningen te versnellen.

“De schoonheid van YugabyteDB ligt in zijn kracht en eenvoud, werkend voor elke organisatie en in elk stadium. Of je nu een grote onderneming bent die je bestaande data-infrastructuur moderniseert, een startup geboren in de cloud of iets daar tussenin, de cloud-native, open source, geografisch gedistribueerde SQL-database van Yugabyte kan in elke cloud of Kubernetes-omgeving draaien,” aldus Jai Das, mede-oprichter, president en partner, Sapphire Ventures.