Witold Kepinski - 30 oktober 2021

Informatica is weer een beursgenoteerd bedrijf

Informatica is weer een beursgenoteerd bedrijf image

Informatica, speler op het gebied van cloudgegevensbeheer en big data toepassingen voor ondernemingen, heeft 841 miljoen dollar tijdens een beursgang (IPO) opgehaald. De waarde van het bedrijf is nu 8 miljard dollar.

Eerder had het bedrijf de prijs bekendgemaakt van de beursintroductie van 29.000.000 aandelen van zijn gewone klasse A-aandelen tegen een openbare aanbiedingsprijs van $ 29,00 per aandeel. 

De prijs van 29 dollar per aandeel van het bedrijf bracht de marktwaarde van het bedrijf op ongeveer 7,9 miljard dollar.

De aandelen worden verhandeld op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool "INFA" en het aanbod zal naar verwachting worden afgesloten op 29 oktober 2021, onder voorbehoud van de vervulling van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Daarnaast is aan de underwriters een optie van 30 dagen toegekend om tot 4.350.000 extra gewone aandelen Informatica Klasse A te kopen tegen de initiële openbare aanbiedingsprijs, verminderd met verzekeringstechnische kortingen en commissies.

Goldman Sachs & Co. LLC, JP Morgan, BofA Securities en Citigroup traden op als leidende bookrunners voor het voorgestelde aanbod. Credit Suisse, Deutsche Bank Securities, RBC Capital Markets, UBS Investment Bank, Wells Fargo Securities, Wolfe | Nomura Strategic Alliance, Macquarie Capital en LionTree Advisors LLC traden op als bookrunners voor het voorgestelde aanbod. Academy Securities en Siebert Williams Shank traden op als co-managers voor het voorgestelde aanbod.