Witold Kepinski - 30 oktober 2021

Zendesk neemt Momentive en SurveyMonkey-platform over

Zendesk neemt Momentive en SurveyMonkey-platform over image

Zendesk neemt Momentive voor 4,13 miljard dollar over inclusief het iconische SurveyMonkey-platform. Onder de voorwaarden van de transactie krijgen aandeelhouders van Momentive 0.225 Zendesk-aandelen voor ieder Momentive aandeel. Deze ratio vertegenwoordigt een waarde van 28 dollar per uitstaand Momentive aandeel.

De combinatie zorgt voor een krachtig nieuw Customer Intelligence-bedrijf dat bedrijven in staat stelt meer betekenisvolle relaties te bouwen. Daarnaast wordt verwacht dat de omvangrijke klantportfolio’s en complementaire capaciteiten van de bedrijven grote kansen bieden voor gezamenlijke productacceptatie en het vergroten van de tractie van Momentive in de zakelijke markt.

Zoals aangegeven in het persbericht verwacht Zendesk dat de combinatie in 2023 zal bijdragen aan de groei en het omzetplan van Zendesk zal versnellen tot meer dan 3,5 miljard dollar in 2024, een jaar eerder dan werd aangegeven in de vorige doelstelling.

Daarnaast heeft Zendesk de winstresultaten voor het derde kwartaal van 2021 aangekondigd. Het was over het algemeen een uitstekend kwartaal. De omzetgroei versnelde voor het derde kwartaal op rij tot 347 miljoen dollar, een stijging van 32 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Update 28-2-2022:

Zendesk heeft aankondigt de overeenkomst en het fusieplan met Momentive te beëindigen na de aandeelhoudersvergadering. Het persbericht kun je hier vinden, net als een blog van Mikkel Svane, CEO en oprichter van Zendesk, voor meer informatie.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024