Redactie - 30 oktober 2021

SII Groep lijft Belgische IT-consultant Anankei in

SII Groep lijft Belgische IT-consultant Anankei in image

De SII Groep versterkt zijn positie in Belgiƫ met de overname van Anankei, een in Heverlee gevestigd IT-consultancybedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleveren van IT-infrastructuur en telecomconsultants.

Anankei ondersteunt bedrijven al meer dan vijftien jaar in hun digitale transformatie. De klantenportefeuille bestaat uit een vijftiental internationaal actieve klanten uit de telecom-, banken-, verzekerings- en energiesector. Het bedrijf realiseerde in 2020 een omzet van zo'n acht miljoen euro en telt ongeveer honderd werknemers en consultants.

Strategische sectoren

Door deze overname vergroot SII zijn dienstenaanbod in een aantal strategische sectoren in Belgiƫ. De groep versterkt ook zijn aanwezigheid in de directe nabijheid voor een aantal grote klanten.

De overname van honderd procent van de aandelen van Anankei werd volledig contant gerealiseerd en de activiteiten worden vanaf 1 november 2021 geconsolideerd in de resultaten van de SII Groep. 'De operatie past volledig in de internationale groeistrategie', meldt de SII Groep.

SII is een partner van grote bedrijven voor technologieprojecten met ervaren ingenieurs. De groep focust op technologieconsultancy (IT, elektronica en telecom) en digitale diensten (technische IT en netwerken). SII heeft negen kantoren in Frankrijk en klanten in achttien landen op vier continenten. In het boekjaar 2020-2021, dat eindigde op 31 maart, boekte SII Group een omzet van 654,2 miljoen euro.

In samnewerking met Data News

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024