SUSE koopt security container specialist NeuVector

SUSE koopt security container specialist NeuVector

28-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SUSE koopt security container specialist NeuVector

SUSE neemt NeuVector over, een specialist in containerbeveiliging over de volledige levenscyclus die end-to-end security biedt, van bescherming tegen kwetsbaarheden in de DevOps-pijplijn tot geautomatiseerde beveiliging en compliance in productie. Met deze overname verbetert NeuVector de beveiligingsmogelijkheden op bedrijfsniveau in het SUSE Rancher- platform voor containerbeheer aanzienlijk zo meldt Sheng Liang, President of Engineering & Innovation bij SUSE, in een blog.

Beveiliging en naleving zijn een langetermijnfocus geweest voor Rancher. Enkele van de meest populaire functies van Rancher zijn bijvoorbeeld gecentraliseerde authenticatie, RBAC en CIS-benchmarking. De integratie van NeuVector met SUSE Rancher zorgt ervoor dat onze beveiligingsmogelijkheden voldoen aan de behoeften van onze klanten die beveiliging tegenwoordig centraal stellen in hun cloud-native strategieën. NeuVector en Rancher zullen samen blijven voldoen aan de verwachtingen van klanten voor volledige levenscyclusbeveiliging in alle bedrijfskritieke omgevingen.

In de toekomst zal NeuVector worden gepositioneerd als een kernpijler van een nieuwe cloud-native, open source beveiligingsinspanning op basis van best practices, richtlijnen en referentiearchitecturen binnen de beweging naar zero trust-beveiligingsacceptatie. We beginnen aan een poging om NeuVector open source te maken, waarmee het Kubernetes-ecosysteem state-of-the-art containerbeveiligingsmogelijkheden krijgt. Met open source NeuVector is het inzetten van NeuVector de eerste keuze om Kubernetes-clusters te beveiligen, of ze nu on-premises, in de cloud of in edge-omgevingen zijn. NeuVector blijft samenwerken met partners om klanten superieure Kubernetes-beveiliging te bieden in het cloud-native ecosysteem, op elk platform of met elke orkestrator.

NeuVector is al enkele jaren een SUSE-partner en NeuVector kan nu via de Rancher-catalogus worden geïmplementeerd. De beveiligingssuite van NeuVector is gebouwd om beveiligingsmogelijkheden over de hele cloud-native footprint te pushen en deelt dezelfde open en interoperabele ethos waar we bij SUSE gepassioneerd over zijn.

NeuVector is ook uniek in staat om containerbeveiliging te garanderen met behulp van netwerkinspectie, die volgens ons de minst opdringerige en de meest capabele containerbeveiliging biedt. Aangezien meer klanten geïnteresseerd zijn in zero-trust beveiliging, biedt NeuVector een bij uitstek geschikte oplossing. SUSE is er echt van overtuigd dat NeuVector het beste beveiligingsplatform biedt voor SUSE Rancher.

Voor SUSE Rancher-klanten biedt NeuVector de belangrijkste beveiligingsmogelijkheden voor ondernemingen die nodig zijn om Kubernetes op grote schaal uit te voeren. NeuVector zal beschikbaar zijn als add-on voor SUSE Rancher, net als andere innovatieve cloud-native oplossingen zoals Longhorn en Harvester. Het is niet nodig om te wachten, aangezien klanten NeuVector uit de Rancher-catalogus nu kunnen implementeren en verwachten dat de geïntegreerde ervaring in de toekomst naadloos zal worden.

NeuVector is volgens SUSE een verrijking voor het Rancher-platform en biedt dus veel waarde voor SUSE-partners. SUSE blijft samenwerken met cloud-native beveiligingsleveranciers zoals Aqua, Palo Alto Networks en Sysdig. Trouw aan het open en interoperabele ethos van SUSE, zal NeuVector het volledige assortiment Kubernetes-beheerproducten blijven ondersteunen naast Rancher en inclusief OpenShift, Mirantis en Tanzu.

Beveiliging is een dynamische industrie met een extreem hoog innovatietempo, met een diverse reeks leveranciers met duidelijke differentiatie en focus. Na de integratie met SUSE Rancher, zal NeuVector zich richten op het verbeteren van de kernbeveiliging van het Kubernetes-platform. Dit zal de lat voor containerbeveiliging hoger leggen en tegelijkertijd ruimte laten voor verdere innovatie en toegevoegde waarde in de bredere beveiligingstechnologiestapel. In deze geest wil SUSE wereldwijd blijven samenwerken met nieuwe en bestaande leveranciersalliantie en wederverkooppartners van zowel NeuVector als SUSE.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud