Redactie - 28 oktober 2021

NETGEAR introduceert veilige VPN-toegang voor thuiswerkers en filialen

NETGEAR introduceert veilige VPN-toegang voor thuiswerkers en filialen image

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven, kondigt de beschikbaarheid aan van Insight Business VPN, een add-on service voor de Orbi Pro Series van WiFi 5 (SRK 60) en WiFi 6 (SXK 80) zakelijke router mesh-systemen.

Insight Business VPN stelt kleine en middelgrote bedrijven (MKB) in staat om hun bedrijfsnetwerken uit te breiden naar filialen en thuiskantoren van werknemers en er tegelijkertijd voor te zorgen dat elk knooppunt in het netwerk beveiligd is en centraal wordt beheerd.

NETGEAR Insight Business VPN verbindt de filialen en de thuiswerkers met het WiFi-netwerk (SSID) van het bedrijf via een versleutelde, vertrouwde en permanente VPN-verbinding. Insight Business VPN biedt een unieke combinatie van beveiliging en gebruiksgemak. Het WiFi-werknetwerk thuis, vooraf geconfigureerd als een apart VLAN voor het bedrijfs-VPN, loopt gescheiden van het thuisnetwerk dat zich op een ander geïsoleerd VLAN bevindt. Het gebruik van dezelfde SSID op het hoofdkantoor en op externe locaties zorgt voor een gebruiksvriendelijke en veilige eindgebruikersomgeving. Hiermee wordt administratieve complexiteit voor de IT-manager geëlimineerd.

Bovendien is de NETGEAR Insight Business VPN een ideale oplossing voor Managed Service Providers (MSP's) die netwerken met meerdere locaties en voor thuiswerkers voor hun zakelijke klanten moeten opzetten en beheren.

Eenvoudige installatie voor de beheerder en geen installatie nodig voor medewerkers
De beheerder configureert het Business VPN op de Orbi Pro-unit op het hoofdkantoor en de externe units voordat deze naar de medewerkers thuis worden gestuurd. De Orbi Pro units op de externe en thuislocaties maken, zodra ze zijn ingeschakeld, verbinding tussen de medewerkers en het hoofdkantoor met behulp van dezelfde bedrijfs-SSID, terwijl ze standaard Orbi Pro thuisrouter en WiFi-functies uitvoeren. De verbinding is versleuteld en persistent, vereist geen herhaalde authenticatie, en biedt een gelijkwaardig niveau van beveiliging en gebruikerservaring alsof de werknemer vanuit het hoofdkantoor werkt.

Bestaande gebruikers van SXK80 en SRK60 Orbi Pro-systemen kunnen Insight Business VPN inschakelen door de nieuwste versie van de firmware op de SXK80 of SRK60-systemen te downloaden.

"In de grote verschuiving naar thuiswerken hebben we veel uitdagingen gezien voor het personeel op afstand, waaronder zorgen over de veiligheid en afnemende productiviteit van werknemers als gevolg van onbetrouwbare toegang tot bedrijfsapplicaties en netwerksystemen, en opslag. NETGEAR Insight Business VPN pakt deze problemen aan met een beveiligde en permanente verbinding, draaiend op Orbi Pro, een high performance business WiFi mesh systeem, terwijl het tegelijkertijd een naadloze ervaring biedt die gelijk staat aan werken op het hoofdkantoor," zegt Douglas Cheung, Senior Product Line Manager.

Orbi Pro routers (SXR80 en SRR60) zijn noodzakelijke hardware voor het opzetten van een VPN-tunnel, als end-points zowel op het hoofdkantoor als bij de werknemers thuis of in bijkantoren. Functies zoals het beheren van VPN-toegang op groep/afdelingsniveau, het beheren van VPN-toegang voor thuiswerkende werknemers of bijkantoren en het ontvangen van rapporten en meldingen over VPN-prestaties, en nog veel meer worden allemaal mogelijk gemaakt via een gebruiksvriendelijke beheerder web GUI-interface.

Beschikbaarheid en prijzen
NETGEAR Insight Business VPN is momenteel wereldwijd verkrijgbaar via het NETGEAR Insight Cloud Portal en geautoriseerde resellers.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024