Intel Innovation vestigt de aandacht op nieuwe producten

28-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Intel Innovation vestigt de aandacht op nieuwe producten

Het Intel Innovation-evenement keerde Intel terug naar zijn roots als ontwikkelaar, waarbij het de nadruk legde op een hernieuwde toewijding aan de community en een developer-first-benadering voor zowel software als hardware.

Aankondigingen verspreid over nieuwe producten, ontwikkelaarstools en technologieën onderstrepen Intels focus op het empoweren van een open ecosysteem, het waarborgen van keuze voor ontwikkelaars om de tools en omgevingen te gebruiken waar zij de voorkeur aan geven, en het opbouwen van vertrouwen en partnerschap tussen cloud service providers, open source-gemeenschappen, startups en anderen.

"Als bedenker van het oorspronkelijke Intel Developer Forum is het een grote eer om opnieuw mensen uit het hele ecosysteem samen te brengen om de toekomst van technologie te verkennen", aldus Intel CEO Pat Gelsinger. "Ontwikkelaars zijn de ware superhelden van de gedigitaliseerde wereld - een wereld die wordt ondersteund door halfgeleiders. We zullen niet rusten voordat we het periodiek systeem hebben uitgeput, de magie van silicium hebben ontsloten en ontwikkelaars in staat hebben gesteld om samen een nieuw tijdperk van innovatie in te luiden."

Enkele hoogteputen zijn:

Alibaba, Argonne, AT&T, Google Cloud, Microsoft, SiPearl en anderen laten de kracht zien van een open ecosysteem om wereldveranderende technologie te creëren.

Aankondiging van een uniforme Developer Zone, nieuwe oneAPI 2022 toolkits en nieuwe oneAPI Centers of Excellence, ontworpen om ontwikkelaars beter in staat te stellen toegang te krijgen tot referentieontwerpen, toolkits en andere middelen voor AI, client, cloud, 5G/edge en gaming met een open, op standaarden gebaseerde, uniforme programmeeromgeving.

Introductie van 12e Gen Intel Core-processoren, gebouwd op Intel 7-procestechnologie voor superieure rekenprestaties voor elk pc-segment en tot aan de rand.

De Aurora supercomputer overschrijdt twee exaflops piekprestaties op het gebied van dubbelprecisierekenen.

Google Cloud en Intel onthullen diepgaand partnerschap en gezamenlijke ontwikkeling van Mount Evans, Intels eerste ASIC-gebaseerde IPU.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud