TIIN Capital verkoopt belang in commodity software bedrijf DycoTrade

28-10-2021 | door: Witold Kepinski

TIIN Capital verkoopt belang in commodity software bedrijf DycoTrade

TIIN TechFund 2, een fonds dat wordt beheerd door investeerder TIIN Capital uit Naarden, heeft bekendgemaakt dat zij haar belang in DycoTrade heeft verkocht aan de in Almelo en Woerden gevestigde investeringsmaatschappij Quadrum Capital, die met de investering in DycoTrade haar positie in het IT-domein verder verstevigt. Het huidige management van DycoTrade, dat ook na deze transactie zal aanblijven, ziet er naar uit met deze nieuwe investeerder hun ambities te verwezenlijken en verder door te groeien als wereldwijd leverancier van commodity ERP software oplossingen.

DycoTrade is een leverancier van ‘high-end’ commodity ERP software oplossingen, die zijn gebaseerd op het Microsoft Dynamics 365 platform. Het team van DycoTrade ontwerpt, ontwikkelt, implementeert en ondersteunt de door DycoTrade geleverde software wereldwijd. Omdat de sterk wisselende weersomstandigheden en grilligheid van de wereldeconomie steeds meer invloed hebben op prijzen van onder meer grondstoffen, de logistieke verwerking en de financiering concentreert DycoTrade zich voornamelijk op commodity trading bedrijven in Food, Feed, Agri en Metals. Deze bedrijven kunnen door gebruikmaken van de software van DycoTrade de risico’s beperken en de winstgevendheid en efficiëntie vergroten.

“Sinds de Management Buy-out in 2013 hebben we met behulp van TIIN Capital afgelopen jaren ons kunnen ontwikkelen tot een wereldwijd opererend, volwassen bedrijf met bijna 70 medewerkers in dienst. In deze periode hebben we onze ‘on premise’ oplossing kunnen converteren naar een SaaS business model. Hierdoor zijn we nu klaar voor de volgende groeifase met ondersteuning van onze nieuwe partner Quadrum Capital”, aldus CEO Arie Willem van der Plas.

Maarten Derks, managing partner TIIN TechFund 2, voegt hier aan toe: “Sinds de transformatie naar het SaaS business model heeft DycoTrade onder leiding van CEO Arie Willem van der Plas en CCO Ouko Reitsema een geweldige groei laten zien. Deze groei heeft zelfs geleid tot toekenning van de FD Gazelle Award voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland in de periode 2017-2019. We zijn trots op de groeiversnelling die DycoTrade afgelopen jaren heeft laten zien en het uitstekende rendement dat we hebben kunnen maken voor onze investeerders op deze investering‘.

Terug naar nieuws overzicht