Google moederbedrijf Alphabet noteert mooie groeicijfers

Sundar Pichai, CEO van Alphabet en Google

28-10-2021 | door: Witold Kepinski

Google moederbedrijf Alphabet noteert mooie groeicijfers

Alphabet heeft de financiële resultaten voor het kwartaal eindigend op 30 september 2021 bekend gemaakt. De omzet steeg met 41 procent naar 65,118 miljard dollar. De nettowinst steeg naar 18,93 miljard dollar.

Sundar Pichai (foto), CEO van Alphabet en Google, zei: "Vijf jaar geleden heb ik onze visie uiteengezet om een AI-first bedrijf. De resultaten van dit kwartaal laten zien hoe onze investeringen daar ons in staat stellen om meer nuttige producten te bouwen voor mensen en onze partners. Voortdurende verbeteringen aan Zoeken en de nieuwe Pixel 6 zijn geweldige voorbeelden. En als de digitale transformatie en verschuiving naar hybride werk gaan door, onze cloudservices helpen organisaties samen te werken en blijf veilig.”

Ruth Porat, CFO van Alphabet en Google, zei: "Onze consistente investeringen om groei op lange termijn te ondersteunen zijn: weerspiegeld in sterke financiële prestaties, met een omzet van 65,1 miljard dollar in het kwartaal. We bleven bezorgen in ons hele bedrijf door nuttige en waardevolle ervaringen te bieden voor zowel consumenten als onze partners.”

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud