Intel onthult nieuwste Gen Intel Core en gaming processor

28-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Intel onthult nieuwste Gen Intel Core en gaming processor

Intel onthulde tijdens Intel Innovation zijn 12th Gen Intel Core processorfamilie. Deze omvat zes nieuwe desktopprocessors, gamingprocessor, de 12th Gen Intel Core i9-12900K. Met een maximale turboboost tot 5,2 GHz en maar liefst 16 cores en 24 threads bereiken de nieuwe desktopprocessors nieuwe niveaus van multi-threaded prestaties voor enthousiaste gamers en professionele makers.

De volledige 12th Gen Intel Core-familie gaat in totaal 60 processors omvatten, met meer dan 500 ontwerpen van een brede reeks partners. Zoals gemeld tijdens Intel Architecture Day 2021 levert de nieuwe hybride prestatiearchitectuur - de eerste gebouwd op het Intel 7-proces - schaalbare prestaties van 9 tot 125 watt om elk pc-segment mogelijk te maken, van ultradunne en lichte laptops tot desktops en naar de edge.

“De hybride prestatiearchitectuur van de 12th Gen Intel Core-processors is een architecturale verschuiving die mogelijk wordt gemaakt door nauwe co-engineering van software en hardware, die generaties lang nieuwe leiderschapsprestaties zal leveren”, zegt Gregory Bryant, executive vice president en general manager van de Client Computing Group bij Intel. “Dit begint met de komst van ons vlaggenschip Core i9-12900K - 's werelds beste gamingprocessor. We zullen nog meer ongelooflijke ervaringen zien als we de rest van de 12th Gen-familie en daarbuiten gaan leveren.

De zes nieuwe unlocked desktopprocessors zijn de eerste gebaseerd op Intel's hybride prestatiearchitectuur met een combinatie van Performance-cores (P-cores), de best presterende CPU-core die Intel heeft gebouwd, en Efficient-cores (E-cores), ontworpen voor schaalbare multi-threaded workloadprestaties.

Intel Architecture Day 2021 zorgt ervoor dat de twee nieuwe core-microarchitecturen naadloos kunnen samenwerken door het besturingssysteem te begeleiden om de juiste thread op het juiste moment op de juiste core te plaatsen. Intel heeft met zijn ecosysteem samengewerkt aan uitgebreide tests om de prestaties en compatibiliteit te optimaliseren. Als onderdeel van de versterkte investeringen van het bedrijf in de developer community heeft Intel whitepapers voor ontwikkelaars gepubliceerd met richtlijnen over hoe onafhankelijke softwareleveranciers applicaties kunnen optimaliseren voor hybride platforms met hoge prestaties.

“We staan aan het begin van een nieuw tijdperk voor de pc, geleid door de introductie van Windows 11”, zegt Panos Panay, executive vice president en chief product officer bij Microsoft. “Met Windows 11 en Intel's nieuwe Thread Director-technologie zien gebruikers hun pc-prestaties nieuwe niveaus bereiken op de nieuwe 12th Gen Intel Core-processorfamilie.”

Terug naar nieuws overzicht