Computacenter wint miljoenenaanbesteding van TenneT

27-10-2021 | door: Johan van Leeuwen
Deel dit artikel:

Computacenter wint miljoenenaanbesteding van TenneT

Computacenter Nederland heeft een aanbesteding van netbeheerder TenneT gewonnen. Het gaat om het verzorgen van nieuwe hardware voor 6.000 werkplekken in Nederland en Duitsland, inclusief onderhoud en support en in- en externe logistiek. De totale omzet van het project ligt naar schatting tussen de 25 en 30 miljoen euro.

TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder, met activiteiten in Nederland en Duitsland. Het garandeert de elektriciteit in het hoogspanningsnet voor ongeveer 42 miljoen eindgebruikers. Voor 6.000 werkplekken in Nederland en Duitsland zocht het een bedrijf dat onder meer diverse hardware kon leveren.

Eind vorig jaar begon een aanbestedingstraject waar veel bedrijven aan deelnamen. Uiteindelijk kwam Computacenter samen met een andere leverancier als winnaar uit de bus. TenneT koos voor Computacenter vanwege de ruime ervaring met vergelijkbare projecten en de internationale schaalgrootte van het bedrijf. Het contract heeft een tijdsduur van twee jaar, met de optie om tot drie keer toe met twee jaar te verlengen tot een totaal van acht jaar. “TenneT heeft de intentie uitgesproken om die acht jaar volledig vol te maken met ons”, geeft Hans Koenen namens Computacenter aan.

De aanbesteding, met een geschatte totale omzet van 25 tot 30 miljoen euro, omvat onder meer de levering van hardware - laptops, desktops, monitoren, tablets, personal printers en accessoires - aan TenneT-kantoren en thuislocaties. Andere onderdelen van de gunning zijn onderhoud, support, advies over innovatie en markttrends, de inrichting van een webportal in combinatie met service ticket logging en in- en externe logistieke diensten.

Internationaal karakter
Hans Koenen is uiteraard erg blij met de gunning. “Het is qua omvang een heel interessant project”. TenneT is een klant die heel goed past binnen onze strategie, we zijn ingericht op het bedienen van organisaties met meer dan 5.000 werkplekken. Daarnaast is het een klant met een internationaal karakter waarvoor we  onze kracht, vestigingen over de hele wereld en ruim 17.000 medewerkers, goed kunnen benutten. Omdat TenneT haar hoofdkantoor in Nederland heeft, hebben wij als Nederlandse tak van Computacenter de leiding in dit hele traject.” Het begin van het project is veelbelovend, vertelt hij. “We zijn heel enthousiast van start gegaan en hebben al mooie eerste resultaten geboekt.” 

Terug naar nieuws overzicht