E-commerce scaleup Dwarfs doet drie overnames

27-10-2021 | door: Witold Kepinski

E-commerce scaleup Dwarfs doet drie overnames

E-commerce scaleup Dwarfs (www.dwarfs.io) blijft hard doorgroeien met opnieuw drie nieuwe overnames van webshops en online brands (Gadgy, Vita5 en Snoozle) die volgens de directie goed zijn voor een toegevoegde omzet van 24 miljoen euro.

De Dwarfs portefeuille bestaat inmiddels uit 8 verschillende e-commerce merken en deze overnames verdrievoudigen de omzet van het jonge bedrijf, dat pas sinds begin 2021 actief is, in één keer tot 36 miljoen euro, drie keer meer dan de directie eerder voorzag te realiseren op dit moment. Dwarfs is daarmee via organische groei in binnen- en buitenland en via nieuwe overnames naar op weg naar een omzet van ca. 50 miljoen euro aan einde van dit jaar en 130 miljoen euro eind 2022.

Om verder te bouwen aan deze uitzonderlijk snelle groei, laat de directie tevens weten dat in aanvulling op de recent aangetrokken 30 miljoen euro schuldfinanciering, de Series B financieringsronde, die 6 maanden geleden nog gepland stond voor najaar 2022, inmiddels in gang is gezet. De directie van Dwarfs heeft zich het ambitieuze doel gesteld om hiermee aan kapitaal en schuldfinanciering circa 150 tot 175 miljoen euro op te halen bij Engelse en Amerikaanse investeerders en financiers.

De drie nieuwe overnames zijn inmiddels afgerond en versterken het profiel van het portfolio van Dwarfs. Het betreft Gadgy (innovatieve home & living, producten, omzet 17 miljoen euro), Vita5 (ontwikkelaar van hangmatten, kussens en droogovens, omzet 6 miljoen euro) en Snoozle (manden voor huisdieren, omzet 1 miljoen euro). Dwarfs wist bij deze overnames diverse buitenlandse concurrenten af te troeven.

Kenny Vaes, Chief Acquisition Officer bij Dwarfs zegt daarop: “We merken dat acquisitiekandidaten die voor ons kiezen niet per se voor de hoogste verkoopprijs gaan, maar voor de ‘upside’ die we als team bieden, dus het perspectief van omzet- en winstgroei. Bij ons komen ze in een warm bad terecht van de beste e-commerce experts die de markt kent. We integreren de bedrijven volledig in ons totale portfolio van merken en zorgen dat hun bedrijf zich naar het volgende omzetniveau ontwikkelt. En dat is een perspectief dat de oprichters van die bedrijven erg aanspreekt. Een aantal van hen heeft inmiddels miljoenen terug geïnvesteerd in Dwarfs, hetgeen hun stellige geloof in onze aanpak onderstreept. ”

Dwarfs is de eerste Nederlandse e-commerce scaleup die eerder dit jaar bij de Series A financieringsronde voldoende kapitaal wist op te halen om overnames te gaan doen, onder meer met kapitaal dat werd verstrekt door Harlan Capital Partners. Met het kapitaal en de schuldfinanciering die Dwarfs nu met een Series B wil gaan ophalen, zal het bedrijf op afzienbare termijn nieuwe majeure overnames die al in de pijplijn zitten kunnen financieren. Ook komt met de extra financiële middelen de definitieve stap naar het buitenland in beeld, aldus de Dwarfs directie.

“Op dit moment hebben we de voorbereidingen voor expansie naar het buitenland al in gang gezet”, zo licht Dwarfs CEO Demian Beenakker toe. “Onder meer door expertiseteams te formeren die de succesvolle en dominante lokale marktplaatsen in bijvoorbeeld België/Frankrijk, Spanje/ Portugal en Polen volop kunnen ontginnen. Die lokale marktplaatsen zullen naast Amazon een extra omzet boost geven aan de bedrijven die we al hebben geacquireerd en nog zullen acquireren. Daarbij kunnen we met onze lokale aanwezigheid ook makkelijker in beeld komen bij buitenlandse e-commerce overnamekandidaten.”

Terug naar nieuws overzicht