Wouter Hoeffnagel - 27 oktober 2021

Cisco-topman Robbins: Chiptekort neemt in tweede helft 2022 af

Cisco-topman Robbins: Chiptekort neemt in tweede helft 2022 af image

Het chiptekort neemt vanaf de tweede helft van 2022 af. Dit voorspelt Chuck Robbins (foto), bestuursvoorzitter en CEO van Cisco Systems.

Robbins doet zijn uitspraken in een interview met CNBC. De topman pleit voor het uitbreiden van de productiecapaciteit voor halfgeleiders in zowel Europa als de Verenigde Staten. Geografische diversiteit is volgens Robbins belangrijk om beter bestand te zijn tegen onder meer klimaat- en noodsituaties.

Sneller handelen

Ook stelt Robbins dat de industrie sneller moet handelen rondom het uitbreiden van de beschikbare productiecapaciteit voor chips. Hij wijst onder meer op publiek-private partnerships rondom COVID-19 vaccins als voorbeeld voor het snel opbouwen van nieuwe faciliteiten.

De Cisco-topman ging ook in op het ontstaan van het chiptekort. Robbins ziet hiervoor verschillende oorzaken. Zo zijn business leiders wereldwijd verrast door het snelle herstel van de economie, waardoor de vraag naar chips zeer snel is gestegen.

Ook een toenemende vraag naar halfgeleiders die al langer zichtbaar is speelt een rol. Deze stijging wijt Robbins aan de toenemende afhankelijkheid van producten van computers.