KPN boekt stabiele omzet en meer winst in derde kwartaal 2021

Joost Farwerck, CEO KPN

26-10-2021 | door: Witold Kepinski

KPN boekt stabiele omzet en meer winst in derde kwartaal 2021

KPN de resultaten bekend gemaakt van het derde kwartaal 2021. De omzet steeg met 1 procent naar 1,31 miljard euro. De winst steeg met 40 procent naar 185 miljoen euro,

Joost Farwerck (foto), ceo KPN, zegt over de resultaten: “In het derde kwartaal hebben we goede vooruitgang geboekt in het behalen van onze strategische en financiële ambities. De glas-uitrolmachine draait op volle snelheid, in lijn met onze ambitie verwachten we Nederland eind 2026 nagenoeg volledig te hebben voorzien van glasvezel en maken we voor onze klanten superieure symmetrische netwerksnelheden mogelijk. De klanttevredenheid is verder toegenomen dankzij verbeteringen in onze dienstverlening. We zien een gezonde instroom van zowel consumenten als zakelijke klanten, vooral in mobiel.

De omzet uit diensten in het mass-marketsegment blijft groeien, waardoor de omzetgroei van KPN als geheel wordt ondersteund. Wholesale en Consumenten mobiel laten opnieuw groei zien. In het oog springt de groei in omzet uit diensten in de MKB-markt, dankzij groei van klanten op ons aantrekkelijke KPN EEN-portfolio. Daarmee lopen we voor op onze belofte om voor het einde van het jaar de MKB-omzet te stabiliseren. Ik zie dit als een belangrijke mijlpaal die momentum en vertrouwen geeft om de trend voor het gehele Zakelijke Marktsegment te doen keren.

Ik ben dankbaar voor de voortdurende inspanningen van onze mensen om de klantervaring te verbeteren en ik ben blij te zien dat de betrokkenheid van onze medewerkers tijdens de pandemie onverminderd op topniveau is gebleven, terwijl we als organisatie sterke focus hebben gehouden op diversiteit en inclusiviteit. We zijn vastbesloten deze positie te verstevigen, nu we weer naar kantoor terugkeren en nieuwe manieren van hybride werken verkennen. Hierdoor kunnen we elkaar en onze klanten ook weer vaker persoonlijk ontmoeten.

We zetten ons in om op een duurzame manier waarde te creëren voor al onze stakeholders. We hebben onze bestaande doorlopende kredietfaciliteit van € 1,0 miljard geherfinancierd en gekoppeld aan onze duurzaamheidsambities. Op die manier hebben we onze ambitieuze duurzaamheidsagenda ook vastgelegd in een belangrijk financieringsinstrument. We hebben er vertrouwen in dat we de vooruitzichten die we eerder hebben gesteld voor 2021 gaan behalen. De succesvolle uitvoering van ons strategisch plan stelt ons in staat om structureel extra waarde uit te keren aan onze aandeelhouders. De eerste stap, een aandeleninkoop van 200 miljoen euro voor dit jaar, is bijna voltooid.”

Terug naar nieuws overzicht