VMware keert dividend uit na afsplitsing Dell Technologies

26-10-2021 | door: Witold Kepinski

VMware keert dividend uit na afsplitsing Dell Technologies

VMware neemt officieel afscheid van Dell Technologies op maandag 1 november 2021. Dan wordt de Amerikaanse virtualisatiespecialist een onafhankelijk bedrijf.

Als onderdeel van de deal zal de Amerikaanse virtualisatiegigant een speciaal dividend van 11,5 miljard dollar uitkeren aan de aandeelhouders van het bedrijf, waarvan ongeveer 9,5 miljard dollar voor Dell Technologies.

Dell zei dat de raad van bestuur de uitkering van een speciaal stockdividend aan de aandeelhouders van de technologiegigant van al zijn gewone aandelen van klasse A en klasse B van VMware heeft goedgekeurd.

Het speciale dividend zal naar rato worden uitbetaald aan alle geregistreerde VMware-aandeelhouders vanaf de sluiting van de handel op de registratiedatum. VMware zal het dividendbedrag per aandeel bekendmaken na het einde van de handel op de New York Stock Exchange op de registratiedatum.

Aandeelhouders met een record van gewone Dell-aandelen die recht hebben op de uitkering van gewone aandelen VMware Klasse A als onderdeel van de spin-off, hebben geen recht op het contante dividend.

Terug naar nieuws overzicht