Splunk observability portfolio is uitgebreid

26-10-2021 | door: Redactie

Splunk observability portfolio is uitgebreid

Splunk, speler op het gebied van datasplatform, kondigde tijdens zijn .conf21 evenement de nieuwste verbeteringen aan voor het Splunk observability portfolio. Daarnaast lanceert het bedrijf een reeks nieuwe productinnovaties aan, die organisaties helpen om op een beveiligde manier digitale transformatie te omarmen.

Splunk heeft zijn observability portfolio verbeterd om de mogelijkheden voor klanten uit te breiden en de zichtbaarheid in alle omgevingen te vergroten. Dit versnelt de prestaties, productiviteit en innovatie aanzienlijk, terwijl het tegelijkertijd data-gedreven transformaties stimuleert.

Splunk heeft de omvang en diepgang van zijn observability portfolio vergroot, waardoor klanten een beeld krijgen van hun services, infrastructuur, applicaties en gebruikers. Om de betrouwbaarheid en prestaties van bestaande monolithische applicaties van klanten te verbeteren, kondigt Splunk ook zijn nieuwe AlwaysOn Profiling voor Splunk APM aan, die momenteel in preview is. Splunk AlwaysOn Profiling breidt bestaande full-fidelity tracing uit om klanten continu inzicht en analyse op codeniveau te bieden, zodat ze knelpunten in de dienstverlening kunnen vinden en oplossen, samen met het identificeren van mogelijkheden voor resource-optimalisatie en cloud kostenbesparingen. Splunk geeft ook een preview van verbeterde Database Visibility voor Splunk APM, die automatisch trage zoekopdrachten aan het licht brengt die transactievertraging veroorzaken. Dit gebeurd zonder dat de databases geïnstrumenteerd hoeven te worden. Met deze innovaties kunnen klanten van Splunk APM nu tot 80% sneller problemen met applicatieprestaties monitoren en oplossen, code-implementaties versnellen en serviceonderbrekingen verminderen voordat ze de eindgebruiker beïnvloeden.

Met de algemene beschikbaarheid van Splunk RUM for Mobile Applications op basis van OpenTelemetry-standaarden, krijgen klanten uitgebreide prestatiemonitoring en gerichte probleemoplossing voor native en hybride mobiele applicaties op iOS en Android. Splunk biedt ook on-call site engineers en ontwikkelaars de flexibiliteit om reactief en productief te zijn met de algemene beschikbaarheid van Splunk Observability Cloud for Mobile. Splunk Observability Cloud for Mobile stelt teams in staat om snel incidenten te bekijken, erop te reageren en ze te behandelen, direct vanaf hun mobiele apparaten.

Splunk maakt het verder eenvoudiger om aan de slag te gaan met observability. Met de nieuwe integratie tussen Splunk Log Observer en Splunk Enterprise, momenteel in preview, kunnen bestaande Splunk-klanten gebruikmaken van Splunk's intuïtieve Observer-interface om alle logs in het Splunk-platform te verkennen en problemen op te lossen. Dit helpt klanten bij het centraliseren van hun loggegevens in Splunk Enterprise, evenals bij het in verband brengen van meet- en traceergegevens in observability met die logs.

Splunk vergroot ook het vermogen van klanten om data snel om te zetten in inzicht. Met nieuwe out-of-the-box dashboards en detectoren krijgen Splunk-klanten direct meerwaarde en hoeven ze minder inspanningen te verrichten bij de eerste installatie. De nieuwe Splunk Infrastructure Monitoring AutoDetect, momenteel in preview, vereenvoudigt onboarding en versnelt time-to-value door automatisch infrastructurele afwijkingen te ontdekken en de waarschuwingsstatus intuïtief in dashboards op te nemen. Daarnaast fungeert de Splunk App voor Content Packs als een one-stop shop voor voorverpakte content, out-of-the-box zoekopdrachten en dashboards voor veelgebruikte IT-infrastructuur apps en diensten - inclusief nieuwe Content Packs voor het beheer van Microsoft365, APM tools van derden en Synthetic Monitoring.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud