TIER haalt tweehonderd miljoen dollar op

26-10-2021 | door: Redactie

TIER haalt tweehonderd miljoen dollar op

TIER Mobility, speler op het gebied van micromobiliteit, heeft aangekondigd dat het 200 miljoen dollar heeft opgehaald in zijn Series D financieringsronde. Hiermee wordt de positie van TIER als het best gefinancieerde micromobiliteitsbedrijf in Europa verstevigd. Als onderdeel van een bredere werving van leningen en aandelenuitgifte wordt deze financieringsronde geleid door eerdere investeerders SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital. Ook sluiten nieuwe partners zoals M&G Investments, een groen impactfonds, zich aan. De financiering biedt TIER extra middelen om zijn missie, mobiliteit voorgoed veranderen, te behalen. TIER doet dit door de veiligste, meest betrouwbare en duurzame mobiliteitsoplossing aan te bieden.

Sinds zijn lancering in 2018, heeft TIER zich door solide kapitaalefficiëntie en sterke operationele bedrijfsvoering gevestigd als de Europese speler. Tot op heden heeft het Duitse bedrijf 135.000 e-steps, e-bikes en e-bromfietsen verspreidt in 150 steden in 16 landen. TIER is van plan de nieuwe fondsen te gebruiken voor acquistities en strategische investeringen, tegelijkertijd wil TIER zijn internationale dekking verder uitbereiden.

TIER zal ook investeren in Europa en het Midden-Oosten om zo de ontwikkeling van het innovatieve TIER Energy Netwerk, een netwerk van oplaadstations voor batterijen dat wordt gehost door lokale ondernemers, voort te zetten.

Amer Alaily, Directeur van Mubadala Capital – Ventures, Europe: “De passie van Lawrence, Matthias en Alex voor verandering is voelbaar door de hele organisatie - van TIER's hub in Dubai tot hun hoofdkantoor in Berlijn. Naast dat TIER zich heeft ontwikkelt als marktleider in de Europese micromobiliteitsmarkt, onderscheiden ze zich ook van de concurrenten door hun tomeloze inzet voor duurzaamheid. We zijn er trots op deel uit te maken van hun reis en kijken ernaar uit om de komende jaren een partner van Lawrence en zijn team te blijven.”

Niranjan Sirdeshpande, Directeur van M&G’s Catalyst Investment Team: “TIER heeft de afgelopen drie jaar een sterke groei laten zien door zijn multimodale productaanbod uit te breiden, belangrijke industriële partnerschappen op te bouwen en belangrijke tender binnen te halen. We zijn enthousiast en zeer geïnspireerd door het getoonde leiderschap van TIER op het gebied van ESG (milieu, sociaal en governance). M&G’s Catalyst Investment Team is klaar om TIER verder te helpen om hun succes in deze competiieve industrie te versnellen en door te bouwen aan hun positie als nummer 1 micormoblieiteisbedrijf in Europa.”

Alex Gayer, Chief Financial Officer van TIER: “Het vertrouwen en de overtuiging van onze nieuwe en bestaande investeerders helpt ons onze groei te versnellen en het marktleiderschap van TIER in Europa te versterken. Deze financiering biedt extra slagkracht om onze wereldwijde multimodale marktaanwezigheid te vergroten en strategische investeringen en acquisities aan te gaan. De door de financiering vrijgekomen schuldcapaciteit zal er voor zorgen dat onze voertuig captial expenditures gedekt zullen zijn. Ons doel is om TIER uit te bouwen tot Europese grootmacht op het gebied van micromobiliteit. Een rol die ons, gebaseerd op onze positie als de nummer één leider in de markt voor gedeelde elektrische step, goed past.

Lawrence Leuschner, CEO en Co-Founder van TIER: “De financiering biedt TIER extra middelen om onze missie, mobiliteit voorgoed te veranderen, te vervullen. De meer dan 80 miljoen TIER ritten, ter vervanging van meer dan 13 miljoen autoritten illustreert niet alleen de zoektocht van steden over de hele wereld om hun infrastructuur veiliger te maken, maar ook dat steden de weg naar een emmissie vrije toekomst zijn ingeslagen.”

De financiering komt in een jaar waarin TIER sterk groeide. Het bedrijf is onlangs zijn 16e land binnengegaan en heeft ook zijn aanwezigheid in Europa en het Midden-Oosten aanzienlijk uitgebreid met nieuwe steden zoals Manama (Bahrein) en Boedapest (Hongarije). In London is TIER na het winnen van een tender de eerste e-step aanbieder die in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk aan de slag mag gaan.

Met een waardering van 2 miljard dollar heeft TIER tot nu toe in totaal 660 miljoen dollar aan eigen vermogen en schuldfinanciering opgehaald.

Terug naar nieuws overzicht