Intel datacenter en IoT toepassingen zijn in trek

23-10-2021 | door: Witold Kepinski

Intel datacenter en IoT toepassingen zijn in trek

Intel Corporation heeft de financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2021 bekendgemaakt. De omzet in het derde kwartaal van bedraagt 19,2 miljard dollar, een stijging van 5% op jaarbasis. De winst steeg met bijna 60 procent naar 6,8 miljard dollar.

De omzet in het derde kwartaal werd geleid door een sterk herstel in het Enterprise-gedeelte van DCG en in IOTG, die een hogere vraag zagen te midden van herstel van de economische gevolgen van COVID-19. De Xeon processors zijn zeer in trek.

De Client Computing Group (CCG) daalde als gevolg van lagere notebookvolumes als gevolg van tekorten aan componenten in de sector, en lagere aangrenzende inkomsten, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere gemiddelde verkoopprijzen (ASP's) en kracht in desktop. Ook de nieuwe Apple M1 chip zet de omzet onder druk en tevens ook strenger toezicht van China op game gebruik van jongeren. China wil niet dat minderjarigen een ganme account kunnen maken.

“Q3 scheen een nog grotere schijnwerper op de wereldwijde vraag naar halfgeleiders, waar Intel de unieke breedte en schaal heeft om voorop te lopen. Onze focus op uitvoering bleef toen we begonnen met het nakomen van onze IDM 2.0-verplichtingen (integrated device manufacturing). We hebben baanbrekend werk verricht met nieuwe fabs, hebben ons versnelde pad gedeeld om het leiderschap op het gebied van procesprestaties te herwinnen en onthulden onze meest dramatische architecturale innovaties in een decennium. We hebben ook grote klantenwinsten aangekondigd in elk onderdeel van ons bedrijf”, zegt Pat Gelsinger, CEO van Intel. "We bevinden ons nog in de beginfase van onze reis, maar ik zie de enorme kans die voor ons ligt, en ik zou niet trotser kunnen zijn op de vooruitgang die we boeken in de richting van die kans."

In het derde kwartaal genereerde het bedrijf 9,9 miljard dollar aan contanten uit operaties en betaalde het dividend van 1,4 miljard dollar. Intel CFO George Davis kondigt verder plannen aan om in mei 2022 met pensioen te gaan bij Intel. Hij zal zijn huidige functie blijven uitoefenen terwijl Intel op zoek is naar een nieuwe CFO en totdat zijn opvolger is benoemd.

 

Terug naar nieuws overzicht